Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bron zegt dat Thales signaleringsactiviteiten aan Hitachi zal verkopen voor 1,7 miljard euro

Na de verkoop van de signaleringsactiviteiten van Hitachi voor 1,7 miljard euro, volgens de bron

Na de verkoop van de signaleringsactiviteiten van Hitachi voor 1,7 miljard euro, volgens de bron

PARIJS (Reuters) – Thales heeft ervoor gekozen om zijn spoorsignaleringsactiviteiten te verkopen aan de Japanse Hitachi Railway, een bron die bekend is met de zaak, zei dinsdag, en zei dat de deal wordt geschat op 1,7 miljard euro.

Een woordvoerder van Thales weigerde te reageren op een verzoek om commentaar. Het was niet direct mogelijk een vertegenwoordiger van Hitachi’s activiteiten in Europa te bereiken.

Volgens de bron wordt de deal naar verwachting in de komende dagen bekend gemaakt.

Thales, waarvan de Franse staat grootaandeelhouder is, zette eerder dit jaar zijn spoorsignalisatieactiviteiten te koop.

Cette démarche s’inscrit dans une volonté de rassurer zekere investeerders ayant point du doigt la trop grande diversité du groupe français, present dans la défense, l’aéronautique civile mais aussi’ le numité les es quercial solutionsé transport dé étiques solutions.

Het zou Thales in staat moeten stellen om haar activiteiten in de defensie- en ruimtevaartindustrie te heroriënteren, terwijl de divisie spoorwegsignalisatie niet de plaats inneemt van haar concurrenten in deze sector.

Reuters meldde vorige maand dat Thales, dat geïnteresseerde bedrijven had gevraagd om begin juli een bevestigd bod in te dienen, biedingen had geaccepteerd van Hitachi, het Zwitserse Stadler Rail en het Spaanse CAF.

Volgens de bron werd Thales door Lazard op de hoogte gebracht van de transactie, terwijl Hitachi een beroep deed op de diensten van Perella Weinberg Partners en Deutsche Bank.

(Rapportage door Gwenel Brzech, Franse versie door Jean Terzian, redactie door Nicolas Delam)

READ  Een van de grote Franse alcoholgroepen getroffen door ransomware