Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19 – Miljoenen Johnson & Johnson-vaccins zullen in Europa worden vernietigd na vervuilingsprobleem

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zei vrijdag dat een groot deel van het Covid-vaccin van Johnson en Johnson (Janssen) niet zal worden vrijgegeven en moet worden vernietigd.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft vrijdag aangekondigd dat een batch van Johnson & Johnson’s coronavirusvaccin niet zal worden uitgegeven en vernietigd moet worden. Volgens Noel Wathion, EMA nummer twee, zullen in heel Europa 17 miljoen doses in de prullenbak worden gegooid.

Normaal gesproken zou de Europese Unie tegen het einde van de maand 55 miljoen Johnson & Johnson-vaccins ontvangen, maar die voorraden moeten nu worden teruggeschroefd.

Aan de basis van dit probleem: besmetting, op de locatie van Emergent Biosolutions, een onderaannemer van J&J in Baltimore (VS), van de werkzame stoffen van J&J-vaccins door AstraZeneca-vacciningrediënten.

De gevolgen in Europa zouden de komende dagen bekend moeten worden, maar sommige landen zoals België hebben al een vertraging in de vaccinatiecampagne aangekondigd.
Van de 1,4 miljoen doses van het J&J-vaccin die begin juni worden verwacht, zullen er slechts 450.000 worden afgeleverd, zegt Belga.

Volgens de New York Times heeft de FDA van haar kant opdracht gegeven tot de vernietiging van 60 miljoen doses van het J&J-vaccin dat in Baltimore is geproduceerd. Er zouden echter tien miljoen doses aan de Verenigde Staten kunnen worden geleverd of naar andere landen worden geëxporteerd. Er is nog geen besluit genomen over de heropening van Emergent Biosolutions, dat al twee maanden gesloten is.

In reactie op een verklaring zeiden Johnson en Johnson dat ze op dezelfde lijn zaten als de EMA. “We zullen blijven samenwerken met de gezondheidsautoriteiten om de aanvullende productie van de werkzame stof goed te keuren met onze opkomende onderaannemer.

READ  Onderhandelingen met Roma over overname van BMPS door Unicredit mislukken