Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 kraampjes in Mumbai, maar staan ​​overal in India in brand

Covid-19 kraampjes in Mumbai, maar staan ​​overal in India in brand

Een klein sprankje hoop lichtte op in India, in de stad Bombay. De hoofdstad van Maharashtra, aan de westkust van het Indiase subcontinent, was een van de eersten die begin maart getuige was van de tweede golf van de COVID-19-uitbraak. Sinds zaterdag 24 april is het dagelijkse aantal nieuwe gevallen dat bij deze 21 miljoen inwoners wordt ontdekt, onder de 6.000 gebleven, terwijl het aan het begin van de maand piekte op 10.000.

Zeker, de praktijk van PCR-tests is daar nogal grillig, maar het aantal positieve resultaten neemt voortdurend af, waardoor de gemeente het zegt “Verleden piek”. Het is ongeveer 12%, tegen 36% een paar dagen geleden in Delhi.

Lees ook Op foto’s: India in Covid-19 Hell

De vertraging van de epidemie in Bombay lijkt ook te worden bevestigd door de lage reproductiesnelheid van het virus (R), een indicator die het aantal mensen meet dat een besmet persoon naar hen kan overbrengen. Autoriteiten verwachten dat het er de komende dagen minder dan 1 zal zijn, wat dan het begin van de recessie zal aangeven.

Over het algemeen kan in Maharashtra de top ook worden overgestoken. Bijna twee weken lang is het aantal nieuwe dagelijkse infecties niet toegenomen. In ziekenhuizen blijft de situatie echter uiterst gespannen. Honderden patiënten staan ​​op een wachtlijst voor een bed en een zuurstoffles, wat de regionale regering donderdagavond ertoe aanzette om de op 15 april opgelegde detentie in de regio te verlengen tot tenminste 15 mei.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook COVID-19: De zuurstofoorlog in Indiase ziekenhuizen
READ  Oekraïense eenheden trainden in Europa en de Verenigde Staten om een ​​tegenoffensief tegen Rusland te lanceren

De tweede golf stijgt naar het oosten

Het aantal doden is het meest alarmerend. Terwijl 0,2% van de positief geteste mensen begin maart overleed, is dat momenteel 1%. “We verwachten dat de toename van het aantal sterfgevallen ongeveer tien dagen aanhoudt, en dan zal het sterftecijfer beginnen te dalen”, voegde hij eraan toe.Dr. Avinash Sobi, voorzitter van de auditcommissie die sterfgevallen in Bombay registreert, zei donderdag.

Deze rustige uitstraling is op dit moment uniek. In de rest van het Indiase subcontinent gaat de tragedie verder. Volgens de Johns Hopkins University of America is momenteel India, samen met Colombia, het land waar de situatie de ergste ter wereld is. Een deel van het westen, van Punjab in het noorden tot Kerala in het zuiden, breekt de tweede golf in oostelijke richting. In Delhi verzwakt de gezondheidscrisis niet. “Er zijn de afgelopen vier dagen (1468) meer doden gevallen door Covid-19 in de hoofdstad, vergeleken met Bombay sinds begin maart (1445).”, Bereken de locatie van de informatie afdrukken. Deskundigen worstelen met het vinden van een verklaring, vooral omdat de bevolkingsdichtheid in Bombay twee keer zo hoog is als in Delhi.

U heeft 52,67% van dit artikel te lezen. De rest is alleen voor abonnees.