Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Hoe verklaren we de verhoogde besmettingsgraad aan de kust?

Uitbraken van gevallen – De laatste cijfers gepubliceerd door Public Health France bevestigen een sterke toename van het aantal gevallen in sommige Franse departementen, vooral langs de kusten van het land. Wij vertellen je waarom.

Gironde, Bouches-du-Rhône, Haute-Corse… Midden in de zomerperiode zagen 37 Franse departementen hun incidentie de alarmdrempel overschrijden, vastgesteld op 50 gevallen per 100.000 inwoners. Landelijk is dat nu 63.

In de Alpes Maritimes wordt de drempel bijvoorbeeld ruimschoots overschreden, namelijk 133,6 gevallen per 100.000 inwoners. Een toename van gevallen die vooral worden aangetroffen in de secties aan de kust, van de Middellandse Zee tot de Atlantische kust.

Alle info over

Sterke prevalentie onder jongeren

Deze uitbraak is vooral sterk onder jongeren waar ontspanning werd waargenomen met betrekking tot barrièregebaren in de Pyrenees Orientalis, bijvoorbeeld, de incidentie voor de leeftijdsgroep 20-29 was vorige week 1.149 positieve gevallen gedurende zeven dagen per 100.000 inwoners. Dit is vier keer de resterende bevolking.

“We proberen hoe dan ook plezier te hebben en te vieren, we zullen niet stoppen”, bevestigt de vakantie jongeman. Hetzelfde geldt voor een groep vrienden die geniet van het strand in Argelès-sur-Mer, in Pyrénées-Orientales: “Masker, ze zijn ziek. Ga naar restaurants, clubs… We willen alles normaal doen zoals voorheen.”

Voor epidemioloog Yves Buisson is deze plotselinge stijging van het aantal gevallen binnen dit bevolkingssegment niet verwonderlijk. “Vaak hebben ze geen symptomen. Ze voelen zich dus niet besmettelijk. Het is heel normaal om deze bloedsomloop te hebben die heel snel toeneemt omdat het een zeer besmettelijk virus is. En we zullen zien dat het zich naar alle vakantiegebieden verspreidt “ Verklaart professor en lid van de National Academy of Medicine.

READ  Covid: Zowel in Occitanië als in Aveyron neemt de druk op de ziekenhuisdiensten af

Bevolkingsvermenging met delta variabele spreiding

De vermenging van de bevolking in de zomer terwijl de deltavariant zich zeer snel verspreidt, zijn andere redenen voor de epidemie aan de kust. Zozeer zelfs dat er nog strengere maatregelen moesten worden genomen. In Pyrénées-Orientales moeten sinds zondagavond bars en restaurants vanaf 23.00 uur sluiten. Op het strand van Argelès-sur-Mer worden preventieboodschappen uitgezonden: “We vragen u enkele eenvoudige gebaren te respecteren.”

In Charente-Maritime, waar het besmettingspercentage 145,4 gevallen per 100.000 inwoners bedraagt, is het dragen van een mondkapje in de buitenlucht vanaf dinsdag verplicht in 45 toeristengemeenschappen zoals Ile de Re of La Rochelle. Ook het nuttigen van alcohol op de openbare weg is verboden om samenscholingen te vermijden. Soortgelijke maatregelen worden bestudeerd in Hérault, waar de grens van 200 gevallen per 100.000 inwoners is overschreden.

Lees ook

  • COVID-19: Toeristische gebieden … Epidemische herstelplaats?
  • Covid-19: gezondheidsverkeer en de uitbraak van gevallen zorgen voor een stormloop in de examencentra

Aan de Atlantische kust zou een andere reden de toename van de vervuiling kunnen verklaren. Tijdens de eerste golven werd de Nouvelle-regio van Aquitaine weinig getroffen door de uitbraak. De kudde-immuniteit was dus veel lager. De vooruitgang van vaccinatie in de regio heeft echter de neiging om het belang van deze factor te verminderen.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Is de bestuiver vrijgesteld van verzekeringsdekking?

LIVE – Covid-19: de terugkeer van het verplichte buitenmasker in 45 toeristische steden van Charente-Maritime

Sanitaire gang: de regels in het kamp

READ  Is een hoge inname van cafeïne geassocieerd met een verhoogd risico op blindheid?

Gezondheidsvergunningen, winkelcentra, isolatie… wat de Raad van State certificeert (of niet)

AstraZeneca verklaart zijn anti-Covid-behandeling ineffectief

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn de
Geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
publiciteit beroemdheid .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.