Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: het besmettingspercentage stijgt fors, en hier is de gezondheidssituatie in Frankrijk op maandag 15 november

Sinds het begin van de maand wordt Frankrijk geconfronteerd met een epidemiologisch herstel in verband met Covid-19. Positieve gevallen nemen weer toe. Op deze maandag 15 november overschreed het besmettingscijfer net de grens van 100. Voor het eerst in twee maanden.

Heel Europa is getroffen door de hervatting van de Covid-19-epidemie. Frankrijk is hier niet immuun voor, maar het virus vordert minder snel dan zijn buurlanden. Elke week stijgt de incidentie met ongeveer 40%. Deze maandag steeg fors met 100 per 100.000 inwoners. Een waarde die al 2 maanden niet is bereikt. Dit is tweemaal de alarmdrempel.

Vijfde golf?

Een situatie die de regering zorgen baart. Sinds maandag 15 november is het gezondheidsprotocol op scholen opgewaardeerd naar niveau 2. Hierdoor is het dragen van een masker weer verplicht in alle klaslokalen. Lijkt deze situatie “duidelijk het begin van de vijfde golf”, zoals? Olivier Ferrand ?

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, maar is matig. 7.361 mensen zijn momenteel opgenomen in het ziekenhuis wegens Covid-19 besmetting op maandag. De reanimatie Ervaar een lichte toename van hun aanwezigheid met 1.257 mensen op de intensive care Het behandelt ernstige vormen van de ziekte. Sterfte blijft relatief constant met 36 doden door verwondingen.

Hoe is de situatie voor de komende maanden?

Epidemioloog Pascal Crepi legt uit in Parijse. Met het begin van het schooljaar wordt inderdaad gevreesd voor de verspreiding van de epidemie. Evenzo wordt bij de geleidelijke installatie van koude de ventilatie van kamers vaak verwaarloosd.

Antoine Flaholt, directeur van het Institute for Global Health in Genève, roept op tot “bindende normen” voor luchtkwaliteit in “binnenshuis open voor het publiek”. Voor hem kunnen deze maatregelen samen met “vaccineren en het dragen van een masker” een verschil maken.

READ  Het einde van de historische knokkelkoortsepidemie in Guadeloupe