Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 en reizen: hier zijn de regels aan de Franse grens vanaf 9 juni

Hoe kunnen de Fransen deze zomer, na meer dan een jaar, naar het buitenland reizen? Epidemie ? Wat zijn de beperkingen die gelden voor buitenlandse toeristen die in Frankrijk aankomen? Een paar dagen voor de nieuwe fase van ontmanteling onthulde de regering haar strategie voor het heropenen van de grenzen, die tegelijk met de gezondheidspas in werking zal treden: op 9 juni.

Landen zijn verdeeld Volgens drie regio’s – groen, oranje of rood – definieert zichzelf op basis van de gezondheidsindicatoren van elk land. De voorwaarden voor reizen van en naar het buitenland variëren afhankelijk van deze classificatiekleuren. De regering definieert “lijsten van landen die waarschijnlijk zullen worden aangepast aan de evolutie van hun epidemiologische situatie.”

groene landen

Landen waar het virus zich niet actief verspreidt en waar de zorgwekkende variabelen niet algemeen zijn geïdentificeerd, worden als groen geclassificeerd. Per 2 juni is dit de Europese regio, Australië, Zuid-Korea, Israël, Japan, Libanon, Nieuw-Zeeland en Singapore.

Vanuit deze landen die als “veilig” worden beschouwd, hoeven passagiers die in Frankrijk aankomen niet langer een negatief PCR- of antigeentestresultaat te hebben binnen 72 uur. Als ze volledig zijn gevaccineerd. Ze zullen een van de producten moeten aanschaffen die zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau, namelijk Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen.

Houd er rekening mee dat het vaccinatiebewijs alleen geldig is op voorwaarde dat het de voltooiing van het volledige vaccinatieschema kan certificeren, dwz twee weken na de tweede injectie van de dubbele injectievaccins (Pfizer, Moderna, AstraZeneca); Vier weken na het injecteren van de vaccins met een enkele injectie (Janssen); Twee weken na het injecteren van vaccins bij mensen met een voorgeschiedenis van Covid-19-infectie (er is slechts één injectie nodig).

READ  De verplichte quarantaine voor het binnenkomen van Frankrijk strekte zich uit tot zeven extra landen, waaronder Turkije

Voor reizigers die naar een groen land willen, zal Frankrijk niet om een ​​dwingende reden vragen. Reizen in de Europese regio wordt vanaf 1 juli gefaciliteerd met een gezondheidskaart. Het toestel wordt al “erkend (…) in de vorm van een Europees certificaat”, stelt de regering. “Het certificaat kan een bewijs van vaccinatie, een negatief testresultaat of bewijs van herstel van Covid minder dan zes maanden geleden bevatten.”

Het is echter raadzaam om te informeren naar de maatregelen in het land van bestemming, ook als het lid is van de Europese Unie. GriekenlandToeristen zijn bijvoorbeeld in Italië of Spanje verplicht om voor vertrek een siteformulier in te vullen. Bovendien kan een willekeurige controle vereist zijn bij reizigers die op Grieks grondgebied aankomen, “ongeacht hun nationaliteit, herkomst en route van binnenkomst”.

Ook betekent een land dat als groen is geclassificeerd niet dat het toeristen accepteert. Dit is het geval voor Japan, dat slechts in zeldzame gevallen visa aan de Fransen afgeeft, of Australië, waarvan de grenzen tot nader order gesloten blijven.

Oranje Land

In landen die als oranje zijn geclassificeerd, verspreidt het virus zich actief, in gecontroleerde proporties en zonder dat er zorgwekkende variabelen worden verspreid. De meeste landen sluiten zich aan bij deze regio. Onder hen zijn het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Rusland, China en de meeste Afrikaanse landen.

Om in het oranje land van Frankrijk te komen, hoeven gevaccineerde mensen hun reis niet alleen met een dwingende reden te rechtvaardigen. Dan verschillen de regels voor het binnenkomen van het land van bestemming van land tot land. De reiziger kan het direct checken op Website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Fooi per land).

READ  Veertien gewonden bij schietpartij in Austin, Texas

Passagiers die terugkeren naar Frankrijk vanuit een oranje land, hebben een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur of een antigeentest van minder dan 48 uur nodig als de reiziger is ingeënt. Als hij niet is ingeënt, heeft hij een dwingende reden en een negatieve test aan boord nodig. Bij aankomst kan hij ook een willekeurige antigeentest ondergaan en moet hij zeven dagen in zelfisolatie.

rode landen

Landen waar de circulatie van het virus actief is, met de aanwezigheid van zorgwekkende variabelen. Dit betekent: Zuid-Afrika, Argentinië, Bahrein, Bangladesh, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Suriname, Turkije en Uruguay.

Het zal nog steeds een dwingende reden zijn om vanuit Frankrijk naar deze landen te gaan, of men nu gevaccineerd is of niet. Vervolgens is het aan de reiziger om na te gaan welke regels het gastland oplegt met betrekking tot het bewijs van immuniteit dat vereist is voordat hij aan boord van het vliegtuig gaat.

Om terug te keren naar Frankrijk, wordt opnieuw een dwingende reden vereist van alle reizigers zonder onderscheid. Bij het instappen is een PCR- of antigeentest van minder dan 48 uur vereist en bij aankomst op Franse bodem wordt een antigeentest uitgevoerd. Degenen die zijn ingeënt, moeten zeven dagen in zelfisolatie. Niet-gevaccineerde (of niet-gevaccineerde) reizigers zullen de verplichte tiendaagse quarantaine onder toezicht van de veiligheidstroepen moeten respecteren.

Overzeese vereenvoudiging

Volgens een gezamenlijk persbericht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Transport zullen volledig gevaccineerde mensen vanaf 9 juni in beide richtingen worden vrijgesteld van zelfisolatie voor vluchten tussen Frankrijk en Réunion of Mayotte, evenals voor verbindingen tussen de twee regio’s. De regering had al aangekondigd dat op dezelfde datum reizigers van en naar deze bestemmingen zouden worden vrijgesteld van het rechtvaardigen van een dominante oorzaak. Een negatieve PCR-test minder dan 72 uur voor vertrek is echter nog steeds vereist.

READ  De epidemie blijft afnemen in Frankrijk aan de vooravond van de heropening van terrassen en winkels

Tussen Guyana en Frankrijk zullen reizigers die profiteren van het volledige vaccinatieschema bij aankomst in Frankrijk niet worden onderworpen aan een verplichte quarantaine van tien dagen. Ze moeten echter zeven dagen in zelfisolatie in beide richtingen respecteren.