Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Luchtgrenzen gaan weer open vanaf 15 juni 15

De afgelopen dagen heeft het koninkrijk verschillende beperkingen in verband met Covid-19 versoepeld.

Marokko maakte zondag de heropening bekend.geleidelijkLuchtgrenzen per 15 juni, na maanden van opschorting met zo’n vijftig landen, vanwege de pandemie van het coronavirus.

Er zijn twee lijsten van landen opgesteld met verschillende toegangsregels: Lijst A “Alle landen met positieve indicatoren” Inclusief die van de Europese Unie, terwijl lijst B betrekking heeft op 74 landen met “De prevalentie van variabelen of het ontbreken van nauwkeurige statistieken over de epidemiologische situatie”Dit zijn onder meer India, Algerije, Argentinië en Zuid-Afrika, volgens een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reizigers die uit lijst A-landen komen, al dan niet Marokkaans, moeten minder dan 48 uur in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs en/of een negatieve PCR-uitslag. Degenen uit lijst B-landen moeten een uitzonderlijke vergunning hebben, een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur en worden onderworpen aan 10 dagen medische isolatie zodra ze aankomen. De verklaring zei dat de lijsten “regelmatig, minstens twee keer per maand, indien nodig” zouden worden bijgewerkt.

De afgelopen dagen heeft het Koninkrijk verschillende beperkingen met betrekking tot Covid-19 versoepeld: het invoeren van een vaccinatievergunning die reizen naar het buitenland mogelijk maakt, beweging zonder beperkingen op nationaal niveau en na de laatste avondklok van 20.00 uur tot 23.00 uur of zelfs na de opening. Aantal restaurants (23.00 uur). De autoriteiten stonden ook de hervatting van het collectieve gebed toe. Bioscopen, theaters en openbare zwembaden zijn weer opengegaan, bijna vijftien maanden nadat ze waren gesloten.

READ  Grote bezorgdheid over de ongecontroleerde terugkeer van een stuk Chinese raket naar de aarde

Het land heeft sinds het begin van de epidemie officieel 521.426 besmettingsgevallen geregistreerd, waaronder 9.178 doden. Volgens het laatste rapport zijn meer dan 9 miljoen mensen ingeënt, waarvan 5,8 miljoen met twee injecties.

Bovendien kunnen Marokkanen die in het buitenland verblijven vanaf 15 juni over zee terugkeren naar Marokko, vanuit de havens van Sete in Frankrijk en Genua in Italië, met een negatieve PCR-test aan boord en een andere uitgevoerd aan de rand.