Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten moeten stoppen met het zoeken naar bronnen van journalisten

Ik beloof het, het is voorbij. En het Amerikaanse ministerie van Justitie bevestigde zaterdag 5 juni dat:“Hij zal niet zoeken”[it] Plus (…) Informatiebronnen voor journalisten verkrijgen en zo een einde maken aan de huidige en langdurige praktijk van zijn kant”.

Het in het geheim verkrijgen van telefoon- en elektronische communicatie van onderzoeksjournalisten, vooral tijdens politieke lekken, is een praktijk die vaak wordt bekritiseerd – omdat het de persvrijheid ondermijnt.

“Het dagvaarden van journalisten in verband met onderzoeken naar politieke lekken strookt niet met de politieke oriëntatie van de president van de republiek.”En de Dat zei de woordvoerster van het Witte Huis, Jen Psaki.

Onder de regeringen van Trump en Biden

De The New York Times deze week onthuld Dat het ministerie van Justitie, zowel onder de regeringen van Trump als Biden, een geheime juridische strijd heeft gevoerd om de e-mails van vier van zijn verslaggevers te bemachtigen. Volgens de Amerikaanse krant was het doel om hun bronnen te achterhalen.

Jen Psaki zei in een verklaring dat het Witte Huis niet op de hoogte was van de zaak totdat het rapport vrijdag in de New York Daily werd gepubliceerd.

Zoals CNN vorige maand meldde De regering-Trump heeft in het geheim de telefoon- en e-mailgegevens van een van haar verslaggevers doorzocht en verkregen.

De wereld met AFP

READ  Yair Lapid zegt dat hij stemmen heeft gecombineerd om een ​​regering van nationale eenheid te vormen