Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: een ommekeer gemaakt door een lager infectiepercentage in Cher dan in de rest van de regio

Terwijl ze in de frontlinie van Covid-19 staat, is de afdeling van Cher een regionaal arme student in termen van infectiepercentage (68.5 volgens ARS-nummers die eergisteren werden gepubliceerd versus 50.10 in Centre-Val de Loire voor de week van 14-20 september), moeten we extra gezondheidsbeperkingen verwachten, met name een ronde schroeven in het dragen van een masker?

De lokale autoriteiten wachten om op maandag 27 september een nauwkeuriger punt te bepalen voordat ze remmaatregelen nemen.

neerwaartse trend

Volgens het Regionaal Gezondheidsagentschap (ARS) verhult deze administratieve specificiteit, die moeilijk te verklaren is, een verschuiving in de virale dynamiek. “Op dagelijkse basis is de dynamiek niet slecht, ook al is de daling minder in Cher”, merkt Bertrand Moulin op.

Gehele school gesloten in Bourges vanwege Covid-19

Sinds de 34e week, van 23-30 augustus, is het aantal positieve gevallen elke week gestaag gedaald, van 375 naar 200 in een week. “Als we doorgaan, gaan we deze week onder de 200 zakken”, bevestigt een ARS-vertegenwoordiger bij Cher. We evalueren maandag met de geconsolideerde cijfers voor de week. ”

Dag na dag neemt het aantal gevallen af ​​(-50% woensdag, -25% donderdag). Het ARS-rapport merkt op dat “de trend sinds het begin van de week bearish lijkt te zijn”, terwijl de vaccinatiegraad 88% is onder de in aanmerking komende bevolking en 77% onder de algemene bevolking. In dunbevolkte provincies als Cher leiden verschillen al snel tot veranderingen in epidemiologische indicatoren. “Onze rol is om een ​​stap terug te doen”, benadrukt de coalitie.

Op school ?

Het is dus afwachten of het dragen van maskers op basisscholen vanaf 4 oktober wordt opgeheven. Dit zou betekenen dat het besmettingspercentage enkele dagen onder de 50 moet komen, aldus de regering. “De start van het schooljaar had weinig effect, er waren maar heel weinig klaslokalen gesloten”, merkt Bertrand Mullen echter geërgerd op: “We zijn nog niet helemaal uit de crisis.”

READ  Bab Ndiaye verzekert vakbonden dat de terugkeer van wiskunde in de gemeenschappelijke kern is "geïmplementeerd"

Thomas Miguel