Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheidsautoriteiten hebben gewaarschuwd dat het sterftecijfer “nooit bereikt” in Guyana

Vrijdag zijn we er weer 130 patiënten ik erken NS Covid-19 in Guyana, waaronder 31 ernstige gevallen.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

‘Guyana heeft niet zoveel doden en opnames op intensive care geregistreerd’ Sinds het begin van de Covid-19-epidemie heeft het Franse Epidemiologisch Bulletin voor de volksgezondheid (SPF), vrijdag 24 september, gewaarschuwd. In de afgelopen zeven dagen, “Guyanese 21 bezweek aan Covid-19, een aantal dat nooit is bereikt” De Regionale Gezondheidsdienst (ARS) voegde daaraan toe in zijn dagelijkse bulletin. Sinds het begin van de pandemie hebben de autoriteiten meer dan 250 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 geregistreerd in deze regio van 300.000 mensen, waarvan een kwart in de afgelopen 45 dagen.

Een toename van epidemische ziekenhuisopnames werd ook waargenomen in de kindergeneeskunde gedurende drie weken, en die onder de 20 jaar vertegenwoordigden 9% van de ziekenhuisopnames, tweemaal het percentage dat werd bereikt in de derde golf, volgens de SPF. Als het aantal ziekenhuisopnames in de afgelopen 15 dagen het niveau van de piek van de derde golf heeft bereikt, is dat nog steeds minder dan de piek van de eerste golf. In Guyana werden vrijdag 130 Covid-19-patiënten opgenomen, waaronder 31 ernstige gevallen.

Terwijl een deel van de bevolking en gezondheidswerkers tegen verplichte vaccinatie zijn, waarschuwden directeuren en chefs van de drie ziekenhuisafdelingen in de regio woensdag voor de algemene gevaren van triage patiënten. “Ik probeer erachter te komen waarom mensen zich niet willen laten vaccineren omdat we door steeds zwaardere golven gaan”, zei hij. Dat zei de directeur van het Saint-Laurent-de-Maroni Ziekenhuis, aan de grens van Suriname, een gebied waar het besmettingscijfer vorige week steeg van 331 naar 555 (+68%).

READ  De stijging van de oceaan versnelt

In Guyana, waar een op de twee onder de 25 is, heeft vaccinatie nog steeds moeite “30,5%” van mensen met een volledig vaccinatieschema voor personen ouder dan 12 jaar, volgens officiële gegevens. Het is de laagste vaccinatiegraad in de Franse regio’s, met Guadeloupe. Vrijdagmiddag arriveerde de minister van Buitenlandse Zaken, Sebastien Licornu, in het gebied. Hij zal zaterdag naar het ziekenhuis van Caen reizen om de situatie te bevestigen en een bericht te sturen ter attentie van de zorgverleners.