Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: de verbluffende doorbraak van de deltavariant

Zal de verbazingwekkende haast naar vaccinatiecentra voldoende zijn om de opkomende vloedgolf van infectie te stoppen? Tussen het ritme van de injectie en de ontsteking was net een hectische race begonnen. De epidemie versnelt: alle cijfers convergeren in deze richting. Werkelijk ” VN Virale Tsunami “Wat dreigt, zoals aangegeven in het interview dat ons is gegeven door Gabriel Attal, de officiële woordvoerder van de regering? We zijn er nog niet, maar het weer wordt echt slechter.

Scout kant, is de stijgende bobbel. De drempel van 10.000 nieuwe dagelijkse gevallen is sinds eind mei niet overschreden. Dit is Klaar sinds zaterdag. De laatste publicatie van Public Health France is weinig optimistisch. Het Nationaal Agentschap merkt op dat “de verslechtering van de situatie is versneld met het infectiepercentage dat alle leeftijdsgroepen (…) en alle regio’s treft”, merkt het Nationaal Agentschap op “een zeer sterke dynamiek in transmissie”, met name vanwege de deltavariabele. Binnen twee tot drie weken zou deze toename van de besmetting volgens epidemiologen moeten zijn Ze laat zich zelfs in ziekenhuizen voelen. Met welke ernst? Het is te vroeg om aan te kondigen.

Tien keer minder vervuiling als je gevaccineerd bent

We hebben nu sterk bewijs om het te bewijzen Infectie neemt af als u gevaccineerd bent. Odile Launay, specialist in infectieziekten in het Cochin-ziekenhuis (Parijs, 14e eeuw), die degenen die aarzelen de boot niet te missen aanspoort, stelt Odelle Launay gerust dat er een risico is van ongeveer 10 keer minder overdracht van de ziekte. “Dit is het moment om iedereen te vaccineren, want hoe langer het virus zich mag verspreiden, hoe groter het risico dat er resistente varianten ontstaan”, waarschuwde ze.

READ  Is een tweede dosis nodig voor degenen die COVID-19 hebben opgelopen? | Coronavirus

In het Verenigd Koninkrijk, waar de pandemie raast, met nu meer dan 50.000 nieuwe besmettingen per dag, is dat risico zo groot datEen groep invloedrijke internationale geleerden noemde de regering Om zijn beslissing om naar de laatste fase van deliquidatie te gaan, te heroverwegen. Het risico, zeiden ze, was om “de inspanningen om de epidemie te bestrijden, niet alleen in het VK, maar ook in andere landen te ondermijnen”.

Helaas hoort de premier, Boris Johnson, het niet op die manier. Op zondag benadrukte hij dat het “gepaste moment” is om de recente beperkingen op te heffen, en riep de bewoners op waakzaam te zijn. “Wees alsjeblieft voorzichtig”, zei hij in een video op zijn Twitter-account, verwijzend naar de “ernstige infectie” van de delta-variant. Ironisch genoeg het geval van contact met de minister van Volksgezondheid, die zondag gedwongen werd in een isoleercel te worden geplaatst.