Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Relevant waarschuwingssysteem in Duitsland

De civiele bescherming en meteorologische diensten, die geacht worden de bewoners tijdig te waarschuwen en evacuatie-instructies te geven, moeten kritiek krijgen.

Hebben weerswaarschuwingen en civiele bescherming in Duitsland gefaald vanwege verlies van mensenlevens overstromingen deze week? Het debat woedt en de oproepen om het publiek bewust te maken nemen toe.

«Ongeveer twee dagen voor (de ramp) werkten we hier heel normaal, we hoorden over hevige regen in de weersvoorspelling en we zagen overstroomde wegen in het gebied maar niemand had gedacht dat zoiets zou gebeuren“, getuigt van AFP Gregor Degen, die werd geboren en woont in Bad Neuenahr-Auerweiler, een van de meest verwoeste Duitse steden ooit.”tsunami” Overstroming.

«In de nacht daarna zag ik een korte waarschuwing aankomen, maar in feite was het erg laat vanwege de hoogte van de vloed“, met het razende water dat 2,5 meter de stad in stroomt,”Er was geen manier om jezelf te beschermen‘, zegt hij. Zoals veel inwoners van dit ooit pittoreske stadje van 30.000 inwoners in het Rijnland, heeft het bijna alles verloren.

kritiek

Civiele bescherming en meteorologische diensten, die bewoners tijdig moeten waarschuwen en evacuatie-instructies moeten geven, moeten kritiek krijgen op het aantal slachtoffers: meer dan 150 doden en honderden gewonden, volgens de laatste telling.

«In 2021 moeten we niet zo veel slachtoffers rouwenHannah Kluck, een professor in hydrologie aan de Universiteit van Reading in het VK, zei op de Duitse tv-zender ZDF, sprekend over het falen van het waarschuwingssysteem.

READ  De “Lange Verkoudheid”: Dit zijn de symptomen die tot 4 weken na infectie kunnen aanhouden

«Enkele dagen geleden konden we al zien wat er ging gebeuren (…) en ondanks alles brak ergens de alarmketen, waardoor mensen de waarschuwingen niet kregen.‘Je beschuldigt haar. “Mislukt voor de zondvloed», voegt het dagblad Bild toe, het meest gelezen dagblad in Duitsland.

«De sirenes zwegen op veel plaatsen, er werden bijna geen waarschuwingen afgegevenOp de radio of televisieDit alles (…) is een ramp voor de civiele bescherming, een van de basistaken van de staatHij voegt toe. De weerdiensten verdedigen zichzelf door te denken dat ze hebben gewaarschuwd voor zware regen.

Malo Dreyer, de leider van de zwaarst getroffen regio Rijnland-Palts, bevestigde zondag dat de waarschuwingssystemen voor overstromingen zijn geactiveerd. Maar ze gaf toe dat de verstoring van het mobiele telefoonnetwerk als gevolg van de overstromingen het moeilijk maakte om bewoners te waarschuwen.

«Mensen beseften nog niet echt dat hun beekje, het beekje bij hun huis, in zo’n korte tijd uit hun bed kon komen.Schattingen van zijn deel van de risicobeheerfunctionaris bij de Duitse civiele bescherming, Wolfram Geyer, op de openbare radio.

hiaten

Maar het hoofd van de organisatie is zich bewust van de tekortkomingen. de mensen”Het voelde alsof het een zware regenbui was” Meer “De grootte is niet gemeld“Het is vrij duidelijk. Hij riep op”, zei Gerd Landsberg zondag in de regionale persgroep Funk.zeer grote promotievan haar diensten,Zowel qua personeel als qua vaardigheden».

De Duitse minister van Onderzoek, Anya Karliczek, drong er ook bij de autoriteiten op aan beter voorbereid te zijn. “Een van de lessen van deze ramp in West-Duitsland is dat we het onderzoek naar deze extreme weersomstandigheden de komende jaren moeten verbeteren.“, Ze zei.

READ  Is het heelal oneindig?

Maar bondskanselier Angela Merkel, die zondag het toneel bezocht, waarschuwde voor overdreven verwachtingen. “Natuurlijk bedenken we na elk evenement manieren om onszelf te verbeteren. Maar soms gebeuren natuurrampen zo snel dat je er niet aan kunt ontsnappen“, Ze zei.