Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: BioNTech is van plan zijn vaccin te verbeteren tegen de risico’s van agressievere varianten

primair
De CEO van BioNTech Laboratories, die betrokken was bij de productie van Pfizer’s vaccin tegen Covid-19, verwacht een “update” van het vaccin in 2022. Uğur Şahin wijst op de mogelijkheid van een nieuwe vaccinatiecampagne volgend jaar om nieuwe, meer virulente varianten.

Zullen de vaccins worden “geüpdatet”? Moderna-voorzitter en CEO Stefan Bancel voorspelde het fenomeen eind september vorig jaar: hij aarzelde niet om vaccins dichter bij de iPhone te brengen: “Een product met meerdere applicaties met jaarlijkse updates. Elk jaar zullen we ons aanpassen aan de stammen van het jaar ’, aldus de CEO. En om verder te gaan: “Elk jaar willen we meer virussen toevoegen omdat we een app aan je iPhone toevoegen.”

Lees ook:
Covid-19: Pfizer-vaccin is effectief tegen ernstige vormen gedurende ten minste 6 maanden

Deze keer is het de CEO van BioNTech Laboratories die zich laat zien. in kolommen HoofdstadHij schatte dat een “update” van het vaccin ontwikkeld door zijn laboratoria met Pfizer spoedig nodig zou zijn.

Een nieuwe vaccinatiecampagne in 2022?

Uğur Şahin kondigde dit Vaccin 2.0 aan voor medio 2022. Het doel is onder meer om mogelijke nieuwe varianten van Covid-19, die resistenter zijn tegen vaccins, aan te pakken. “Dit jaar is een ander vaccin absoluut niet nodig”, zegt de CEO in Columns financiële tijden. Maar tegen het midden van volgend jaar kan de situatie anders zijn. Dit is een continue ontwikkeling en deze ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen.”

Lees ook:
Covid-19: ontdek dankzij een nieuwe studie hoe lang het Pfizer-vaccin werkt

READ  Hittegolf: de lijst met regio's die deze zomer zwaar te lijden zullen hebben, is onthuld

De CEO zegt dat bestaande vaccins verouderd en ineffectief kunnen worden tegen agressievere Covid-19-varianten. Ugur Sahin wijst eerlijk gezegd op de mogelijke noodzaak om volgend jaar een nieuwe vaccinatiecampagne te hervatten.