Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Bij Omicron is het risico op herinfectie 16 keer groter dan bij Delta?

BESMETTING – Volgens een recente Britse studie zal het risico op herinfectie 16 keer hoger zijn met Omicron, de meerderheid sinds december, vergeleken met Delta, de meerderheid afgelopen voorjaar.

Toen ze eenmaal positief testten op Covid-19, dachten sommige patiënten dat ze het virus definitief hadden geklaard. Maar sinds de komst van Omicron, dat nu een meerderheid heeft in heel Europa, is de situatie veranderd. Een Britse studie, gepubliceerd op 19 januari 2022, toonde aan dat het risico op herinfectie 16 keer hoger was in de Omicron-dominante periode (20 december 2021 tot 9 januari 2022; meest recente gegevens bestudeerd), vergeleken met de Omicron-dominante periode. periode. Delta (17 mei – 19 december 2021).

In de tweede helft van december 2021 bleven mensen die eerder besmet waren met het coronavirus minder snel positief testen dan mensen die niet eerder positief waren getest. Volgens deze studie. Door de opkomst van een meer besmettelijke variant van Omicron is dit “beschermende effect” geassocieerd met de eerste besmetting nu echter zwakker dan voorheen.

Dit geldt ook voor mensen die al dan niet gedeeltelijk zijn ingeënt. Als ze minder snel opnieuw besmet raken, is de bescherming al verzwakt sinds de Omicron-variant zich naar het Europese grondgebied heeft verspreid.

Alle info over

Variant Omicron: De planeet staat op scherp

Wie lopen het meeste risico op infectie?

Geconfronteerd met dit hoge risico op herinfectie, zijn sommigen meer blootgesteld dan anderen. Mensen die niet zijn ingeënt, hebben bijvoorbeeld twee keer zoveel kans om opnieuw besmet te raken dan mensen die 14 tot 89 dagen geleden hun tweede dosis hebben gekregen.

READ  4 weken durende richting: weer tot 6 juni

Maar het hangt ook af van het vaccin dat de patiënt krijgt. Mensen die één dosis van het vaccin kregen (alle typen gecombineerd), daarna een tweede dosis met het Pfizer-vaccin 15 tot 180 dagen geleden, of een derde boosterdosis (alle typen gecombineerd), hadden minder kans om een ​​tweede keer positief te testen dan anderen , gevaccineerd of niet.

Op dit moment is er nog steeds geen statistisch bewijs dat het ontvangen van een ander tweede vaccin (AstraZeneca of Moderna, of een ander Pfizer-vaccin meer dan 180 dagen geleden) de kans op een positieve hertest beïnvloedt.

Al besmet met Omicron? Redelijk goed nieuws!

Mensen die bij de eerste positieve infectie een lage viral load hebben, lopen ook meer kans om opnieuw geïnfecteerd te raken dan mensen met een hoge viral load.

Lees ook

Tot slot, of het nu in de Delta of in Omicron is, bepaalde groepen mensen zijn altijd vatbaarder voor het virus, namelijk: mannen, jongeren onder de veertig, grote gezinnen en mensen uit achterstandswijken, en mensen die buitenshuis werken, vooral in de horeca.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Wie is Jean-Jacques Savin die stierf toen hij de Atlantische Oceaan probeerde over te steken?

COVID-19: Hoe maakt u van uw gezondheidskaart een vaccinatiekaart?

LIVE – Covid-19: Marilyn Schiappa positief, zichzelf in isolatie plaatsend

Is “meer dan 50% van het vlees dat in Frankrijk wordt geconsumeerd” halal?

In het ziekenhuis testte een kwart van de patiënten om een ​​andere reden positief op Covid-19

READ  Kooldioxide in de atmosfeer van de aarde tussen 2020 en 2021 waargenomen door een NASA-satelliet

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn
Geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
advertentie .

Om ons te helpen deze service gratis te houden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.