Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: besmettingspercentage springt, ziekenhuisopname blijft “onder controle”

Het infectiepercentage is 75 gevallen per 100.000 inwoners in de Pyreneeën-Atlantische Oceaan. Maar in ziekenhuizen is de situatie nog steeds onder controle.

“Een kleine batch, geen pandemische golf.” De uitspraak van minister van Volksgezondheid Olivier Veran om de toename van Covid-19-gevallen in Frankrijk de afgelopen dagen te kwalificeren, lijkt ook van toepassing te zijn op ons ministerie. Het infectiepercentage steeg op 19 oktober in de Pyreneeën-Atlantische Oceaan tot 74,9 positieve gevallen per 100.000 inwoners. Hij was twee dagen geleden 58.

De redactie adviseert je

Twee delen van de regio Nouvelle-Aquitaine liggen boven de alarmdrempel, 64, en Deux-Sèvres (86 gevallen per 100.000 inwoners). Als we van de kant van het regionale gezondheidsagentschap een “opleving” van positieve gevallen zien, weigeren we te praten over een “hervatting van de epidemie”.

Belangrijke tentoonstelling en lotto

Vooral omdat de ziekenhuisopname nog steeds “onder controle” is. Vrijdag werden 51 mensen opgenomen in het ziekenhuis, van wie slechts één op de intensive care. “Met het vaccin kunnen we de verspreiding van het virus hervatten zonder noodzakelijkerwijs de ziekenhuisbehandeling te moeten hervatten”, benadrukt het ARS.

Regionale en lokale gezondheidsautoriteiten blijven waakzaam. “We moeten barrièrebewegingen niet volledig matigen”, herinnert ARS zich. Naast de lichte “ontspanning” en de recente opheffing van bepaalde acties, zoals het masker op school, kunnen sommige gebeurtenissen de merkbare opleving in tweeën verklaren. Zoals de varkensvleesbeurs in Bayonne, die veel volk trok, of de Lotus die zo succesvol was in Deux-Sèvres.

Een andere parameter. Ook het einde van de betaling voor PCR-tests sinds 15 oktober wordt gevoeld. Volgens het BioPyrénées-laboratorium is het aantal uitgevoerde tests in Zénith de Pau met 15% gedaald. Aan de andere kant is er sinds 16 oktober een “scherpe stijging” in positieve tests. Dat percentage was 3,8% op 22 oktober.

READ  Covid-19 in Bretagne: het besmettingspercentage daalt overal, behalve in Finistere - Bretagne