Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 – ‘Besmetting zet teller terug op nul’: HAS raadt aan het vaccin na infectie te staken, ook na vaccinatie

Besmetting na vaccinatie “zet de tellers op de een of andere manier op nul”. Daarom beveelt professor Dominique Le Golodic een boosterdosis aan “ongeacht de leeftijd”.

In deze crisis komen gegevens wanneer en wanneer“, zoals professor Dominique Le Golodic onze France Info-collega’s verzekert. Nu de vervuiling toeneemt en de dreiging van een vijfde golf gevaarlijk hoog wordt, is het tijd voor publieke mobilisatie en vaccinatie. De derde dosis voor alle volwassenen, besloten de Verenigde Staten te nemen deze maatregel op vrijdag.

Ook de Hoge Autoriteit voor Gezondheid (HAS) in Frankrijk adviseerde vrijdagavond al meer dan 40 jaar een boosterdosis (vaak een derde dosis). Over het algemeen volgt de overheid haar advies op.

Tot dusverre is deze terugroepactie een bron van zorg voor mensen ouder dan 65 jaar en mensen met een hoog risico. Vanaf 15 december moeten ze hun gezondheidsvergunning verlengen. Maar voor mensen die al besmet zijn, wat is het gezondheidsprotocol dat moet worden gevolgd?

Voor mensen die vóór de vaccinatie Covid-19 hadden, is er geen verandering in de strategie, d.w.z. een dosis van het vaccin die in zes maanden wordt gegeven. “Als ze dat eerder hadden, is dat prima. Hoe dan ook, ze hebben op dit moment niets anders nodig omdat ze goed beschermd zijn. Als ze Covid-19 hebben na een vaccinatie, of het nu na één of twee doses is, zet dat de tellers op nul.‘ stelt de professor vast.

Kortom, je hebt dan na een half jaar een dosis van het vaccin nodig als je al besmet bent. Deze dosis moet ongeacht de leeftijd worden gegeven, ongeacht de tijd tussen vaccinaties.

READ  Een oude mammoetslagtand werd bij toeval gevonden op een diepte van 3000 meter