Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Amerikaans onderzoek wees uit dat COVID-19 het risico op doodgeboorte verhoogt

Het risico op doodgeboorte is bijna het dubbele van dat van zwangere vrouw aanwezigheid van COVID-19 van degenen die de ziekte niet hebben opgelopen, volgens een grote studie door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten die op vrijdag is gepubliceerd. De Centers for Disease Prevention and Control (CDC) analyseerden meer dan 1,2 miljoen geboorten tussen maart 2020 en september 2021 uit een ziekenhuisdatabase. De Public Health Agency beschouwt een doodgeborene als geboren vanaf de 20e week.

Over het algemeen waren doodgeboorten zeldzaam (0,65% van de geboorten, of ongeveer 8.150). Maar het risico op doodgeboorte was 1,90 keer hoger bij vrouwen met Covid-19. Concreet werd in deze periode 1,26% van de geboorten doodgeboren bij vrouwen met Covid-19, vergeleken met 0,64% voor de anderen.

Verhoogd risico op variabele delta

delta variabele Dit risico nam ook toe, merkte de CDC op, die perioden analyseerde vóór en nadat deze variant in het land wijdverbreid was, in juli 2021. Vergeleken met niet-geïnfecteerde vrouwen nam het risico toe met 1,47 voor moeders met Covid-19 tijdens de pre-Delta-periode, 4,04 is ooit de meerderheidsvariabele. “Verdere studies zijn nodig om de rol van maternale complicaties van Covid-19 op het risico op doodgeboorte te onderzoeken”, schreef de CDC.

Sommige onderzoeken in het verleden hebben aangetoond dat de oorzaak een ontsteking en een verminderde bloedtoevoer naar de placenta is. Ze benadrukten dat de CDC-studie de belangrijkste is die tot nu toe het verband tussen doodgeboorte en het Covid-19-virus heeft bewezen. Ze zeiden dat ze niet kon vaststellen of de vrouwen met Covid-19 ziek waren op het moment van hun opname in het ziekenhuis, of dat ze eerder besmet waren. Vaccinatiestatus voor vrouwen was evenmin beschikbaar. De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten raden ten zeerste aan om zwangere vrouwen vóór of tijdens de zwangerschap te vaccineren tegen Covid-19.

READ  Het logistieke onbekende voor "specifieke" vaccinatiecampagnes die aan het begin van het schooljaar op scholen zijn gepland