Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Couhaib Driouech staat “onder druk” vanuit Nederland

Couhaib Driouech staat “onder druk” vanuit Nederland

De 23-jarige Excelsior-aanvaller Couhaib Driouch speelt momenteel bij Marokko U23. Het jonge talent, dat zich heeft geplaatst voor de Nederlandse proeven, moet binnenkort beslissen over zijn internationale toekomst, terwijl de Oranjes blijven aandringen op zijn komst.

Marokko of Nederland? Couhaib Driouech staat, net als een groot aantal mensen met een dubbele nationaliteit, voor een dilemma. Hoewel zijn hart uitgaat naar de Marokkaanse selectie, lijkt het erop dat Nederland zijn laatste woord nog niet heeft gehad en er alles aan wil doen om de Atlas Lion Cub te overtuigen.

Sterker nog, volgens de vader van de spits oefent de Nederlandse bond enige druk uit op zijn zoon om zich bij de Oranjes aan te sluiten.

'Nederland oefent druk uit op mijn zoon om deel uit te maken van hun team, maar ons standpunt staat vast' Hij vertelde het aan Alarabi.

De vader van Kouhai zegt echter dat zijn zoon al besloten heeft om voor Marokko te gaan spelen. Een beslissing die hij steunt zoals hij onthult.

'De Nederlandse bond moet rekening houden met de keuze van mijn zoon, want hij is Marokkaan en wij steunen hem' Hij zegt.

Driouech kent momenteel een goed seizoen in de Eredivisie en scoorde tot nu toe 4 doelpunten en 5 assists in 23 gespeelde wedstrijden.

Couhaib Driouech ontving zijn eerste oproep met Marokko U23 voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympisch Ivoorkust in Rabat in maart 2023. Sindsdien heeft hij zich onder Marokkaanse kleuren verder ontwikkeld.