Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Conflict Oekraïne-Rusland: NAVO stuurt vliegtuigen en boten om de verdediging van haar bondgenoten te versterken

de angst onder ogen zien Russische invasie in OekraïneEn
Het Westen begint militair te reageren. Daarom besloot de NAVO haar strijdkrachten op scherp te zetten en schepen en gevechtsvliegtuigen naar Oost-Europa te sturen om haar verdediging te versterken. “Denemarken stuurt een fregat naar de Oostzee en bereidt zich voor om vier F-16 straaljagers naar Litouwen te sturen ter ondersteuning van de langdurige NAVO-luchtpolitiemissie in de regio”, kondigde de alliantie maandag in een persbericht aan.

‘L’Spanje Stuurt schepen naar de marine van
Otan En plannen om gevechtsvliegtuigen naar Bulgarije te sturen.” Frankrijk kondigde aan bereid te zijn troepen onder NAVO-bevel naar Roemenië te sturen. In de verklaring staat dat Nederland vanaf april twee F-35-gevechtsvliegtuigen naar Bulgarije zal sturen om de NAVO-luchtpolitie te ondersteunen in de regio, en plaats scheeps- en landeenheden. Op paraatheid, de NAVO-Reactiemacht.

Klaar gevechtseenheden

“De Verenigde Staten hebben ook duidelijk aangegeven dat ze van plan zijn hun militaire aanwezigheid in het oostelijke deel van het bondgenootschap te vergroten”, aldus de NAVO. De NAVO zal alle noodzakelijke maatregelen blijven nemen om alle Bondgenoten te beschermen en te verdedigen, met inbegrip van de versterking van het oostelijke deel van het Bondgenootschap. “We zullen altijd reageren op elke verslechtering van onze veiligheidsomgeving, ook door onze collectieve verdediging te versterken”, zei NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

De NAVO stelt dat “sinds Ruslands illegale annexatie van de Krim in 2014, de NAVO haar aanwezigheid in het oostelijke deel van het bondgenootschap heeft versterkt, in het bijzonder met vier multinationale gevechtsgroepen in Estland, Letland, Litouwen en Polen.” “Deze eenheden, die respectievelijk onder het bevel staan ​​van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland en de Verenigde Staten, zijn multinationaal en gevechtsklaar”, aldus de alliantie.

READ  Paus Franciscus is voor controle teruggekeerd naar het ziekenhuis

De NAVO waarschuwt dat “hun aanwezigheid duidelijk aangeeft dat een aanval op een geallieerde zou worden beschouwd als een aanval op het hele Bondgenootschap.” Volgens de verklaring waren er vóór 2014 geen NAVO-troepen in het oostelijke deel van de alliantie.