Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten adviseren Amerikanen niet naar Rusland te reizen

De Amerikaanse diplomatie rechtvaardigde deze beslissing specifiek door de ‘mogelijkheid van intimidatie van Amerikaanse burgers’. Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept ook zijn onderdanen op om Oekraïne te verlaten.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

De spanningen tussen Washington en Moskou lopen nog steeds op. Op zondag 23 januari beval de Amerikaanse regering de families van Amerikaanse diplomaten die in Kiev waren gestationeerd om het land te verlaten “Vanwege de constante dreiging van een Russische militaire operatie”.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat lokaal en niet-essentieel personeel de ambassade van Kiev kan verlaten als ze dat willen. Amerikaanse staatsburgers die in Oekraïne wonen ‘Je moet nu kijken.’ Om het land te verlaten met commerciële vluchten of andere vervoermiddelen.

“De veiligheidssituatie, vooral langs de Oekraïense grens, op de door Rusland bezette Krim en in het door Rusland gecontroleerde Donetsk, is onvoorspelbaar en kan elk moment verslechteren.”

Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten

In een persbericht

“Wij geloven dat er elk moment een Russische invasie kan plaatsvinden”, voegde hij eraan toe. Dat heeft een hoge Amerikaanse functionaris tegen verslaggevers gezegd. De Verenigde Staten zouden in dit scenario niet in staat zijn om Amerikaanse burgers te evacueren.” De ambassade blijft open en zaakgelastigde Christina Kvin “Blijf in Oekraïne”, voegde deze anonieme functionaris eraan toe.

De Amerikaanse regering heeft Amerikaanse burgers ook geadviseerd niet naar Rusland te reizen. ‘Vanwege de spanning aan de grens met Oekraïne’. Het ministerie rechtvaardigde dit besluit met name door: “Mogelijke intimidatie van Amerikaanse burgers”, met name door de Russische politie, en “Willekeurige toepassing van lokale wetten”.

De Amerikanen en Europeanen beschuldigen Rusland van het inzetten van meer dan 100.000 soldaten aan de grenzen van Oekraïne. Het Witte Huis waarschuwde dat Rusland een aanval zou kunnen lanceren “op elk moment”. Het Kremlin ontkent elke oorlogszuchtige bedoeling, maar schrijft niet-escalerende verdragen voor die ervoor zorgen dat de NAVO, met name Oekraïne, niet zal worden uitgebreid.

READ  direct. Het Covid-19-virus heeft in Europa meer dan een miljoen mensen gedood