Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Macron zegt “diep bezorgd” te zijn en roept op tot “de-escalatie”

Aan het einde van een bijeenkomst die maandagavond door Joe Biden via een videoverbinding was georganiseerd, sprak Emmanuel Macron zijn “diepe bezorgdheid” uit over het conflict in Oekraïne.

Emmanuel Macron uitte zijn “diepe bezorgdheid over de situatie aan de grenzen van Oekraïne”, tijdens een vergadering die maandagavond via een videoverbinding met Joe Biden en een aantal Europese leiders werd gehouden. Ook gaf hij aan te geloven in ‘de noodzaak van collectieve actie voor een snelle de-escalatie’.

Het Franse voorzitterschap vervolgt dat “deze de-escalatie moet plaatsvinden door middel van krachtige en geloofwaardige waarschuwingen ten aanzien van Rusland, waarvoor constante coördinatie tussen Europese partners en bondgenoten nodig is, en via een versterkte dialoog met Rusland, die we uitvoeren.” In dit persbericht.

Macron wil “een pad naar kalmte voorstellen”

Maandag maakte het Elysee-paleis bekend dat de Franse president Emmanuel Macron eerder op de dag beloofde dat hij zijn Russische ambtgenoot, Vladimir Poetin, een “kalmerende weg” in de Oekraïne-crisis zou presenteren.

De Elysee zei dat “de president spoedig een ontmoeting zal hebben met Vladimir Poetin om hem in feite een cursus van kalmte aan te bieden”, en merkte op dat de uitwisseling “in de komende dagen” zal plaatsvinden. In dit verband zei de Elysee dat ambassadeur Pierre Vimont, de speciale vertegenwoordiger van Emmanuel Macron in Rusland, dinsdag naar Moskou zal reizen.

Anne Surat Dubois met Jeanne Pollant

READ  VS: foto's van de meedogenloze achterstand waarbij maandag drie mensen omkwamen in Pennsylvania