Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Concert Rapper Lumibal in Genève afgelast wegens “terroristische dreiging”

Concert Rapper Lumibal in Genève afgelast wegens “terroristische dreiging”

De Franse rapper Lumbal moest zaterdagavond zijn concert in de Genève Arena in Zwitserland afzeggen vanwege “terroristische dreigingen”. Er is een verdachte aangehouden.

Grote schrik voor de fans. Onze collega’s in de Zwitserse media hebben erop gewezen dat terwijl het concert van de Franse rapper Lumibal deze zaterdag in Genève zou plaatsvinden, het werd geannuleerd vanwege “terroristische dreigingen”. de tijd. De arena met 8.500 zitplaatsen was al leeg voordat de artiest begon op te treden.

Kort na de melding werd een man aangehouden door de politie. De woordvoerder van het parket van Genève, Olivier Fransi, zei in een persbericht dat laatstgenoemde, geboren in 1983, een bericht op sociale netwerken had geplaatst dat zou kunnen worden geïnterpreteerd als een “dreiging van een terroristische daad”.

Rondom de concertzaal werd een belangrijk veiligheidsapparaat geplaatst, dat ook werd doorzocht. Zo zijn er onderdelen van de gerechtelijke politie, de hondenbrigade, het explosievenopruimingsdetachement, specialisten in het opsporen, onklaar maken en verwijderen van geïmproviseerde explosieven en de brandweer ingezet.

Lumbal belooft terug te keren

De rapper reageerde op zijn Instagram-account op de annulering van zijn concert en bevestigde dat hij zal terugkeren naar Zwitserland. “Gelukkig gaat het goed met iedereen en is ons team bezig met het voorbereiden van een nieuwe planning voor de afspraak in april”, zei hij.

Wat betreft de opgravingen van de ring, deze eindigde rond 12:45 uur, waarbij niets abnormaals werd gevonden.

READ  Hoe je een superheld kunt worden, wordt eindelijk gelanceerd op Netflix