Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

'Compoari, een van de laatste heren.'

'Compoari, een van de laatste heren.'

Deze man is een held. Hij is absoluut een van de meest sympathieke mensen die ik in het voetbal heb ontmoet. Hij is mijn vriend Antoine Kombouar. Hij is Kanaki, geboren in Noumea, Nieuw-Caledonië. Daarom is hij een krijger, net als zijn vriend en landgenoot Christian Karembeu.

Hij is nooit vergeten waar hij vandaan kwam en keert regelmatig terug naar zijn geboorte-eiland. Hij is onfeilbaar trouw. Hij speelt nooit vals. Antoine heeft ongelooflijk veel respect voor zijn spelers en, in een ander leven, voor zijn teamgenoten. Hij is een legende van Nantes, de club waar hij zeven jaar lang speelde en 202 keer speelde. Hij speelde ook in Toulon, bij Paris Saint-Germain van 1990 tot 1995, in een geweldig team destijds onder leiding van Michel Deniso, een groot president… Zijn coachingcarrière is ongelooflijk. Hij begon zijn carrière op de bank bij Racing Club de Strasbourg in 2003, voordat hij twee jaar later de leiding overnam bij Valenciennes. Deze eerste ervaringen stelden hem in staat ‘zijn tanden te snijden’ voordat hij tegenover de elite stond: Paris Saint-Germain.

Het is duidelijk een club die hij goed kent. Antoine nam de leiding voor twee seizoenen over, voordat de hoofdstadclub besloot met ‘gemiddelde’ elegantie afscheid van hem te nemen, om het zo maar te zeggen. Vervolgens liet Antoine Kombouare in Lens, Guingamp, Dijon of Toulouse altijd goede herinneringen achter op menselijk vlak.

“We moeten Waldemar Keita feliciteren.”

Vandaag keert hij terug naar Nantes, nadat hij de Kanaries van 2021 tot 2023 heeft gecoacht. Hij keert zonder enige scrupules terug. Ik zeg je, hij is echt de juiste man voor de klus. Antoine kan een nederlaag niet verdragen. Hij kan het zich niet veroorloven om te falen. Maar wat hij vooral haat, is dat zijn spelers niet werken. Hij gaat altijd voor 150% en geeft niet op. Kombwari is ook een zeer sympathieke, grappige en loyale man. Hij is een vriend van Laurent Blanc. Het zijn heren en heren, en om al deze redenen moeten we Waldemar Keita feliciteren met zijn oproep. Of het nu Kombouare of Keita was, ze waren hun meningsverschillen vergeten. Ze willen gewoon het beste voor FC Nantes, een van de grootste clubs van Frankrijk. Je zult me ​​vertellen dat Keita 19 keer van coach is gewisseld sinds haar aankomst in 2007.

READ  Thiago Silva barst in tranen uit na de nederlaag tegen Manchester City

Maar Keita heeft deze club altijd met zijn ziel en geweten geleid. We kunnen en hebben het recht om het niet leuk te vinden. Behalve dat het zijn geld is. Daarom is het zijn eigendom. Waldemar Keita is een van de weinige clubvoorzitters die hun eigen geld investeren, zoals Jean-Pierre Caillaux bij Reims, of Collet, Laurent en Olivier Nicolin bij Montpellier. Er zijn nog maar drie spelers over in de Franse competitie. Dus respecteer hem en anderen, wat er ook gebeurt. Zonder Keita, zonder Kailo, zonder Nicholins is er geen voetbal in Nantes, Reims en Montpellier. Wij moeten het respecteren. Omdat het beheren van andermans geld niets eenvoudiger is…