Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

video.  UBB-Stade Toulousain: “Het kan niet…” Had de beslissende poging van Pierre Bouchaton gelijk?

video. UBB-Stade Toulousain: “Het kan niet…” Had de beslissende poging van Pierre Bouchaton gelijk?

Basis
Stade Toulouse verloor zondag 24 maart nipt bij Stade Union Bordeaux-Bigel (31-28), aan het einde van een zeer gekke wedstrijd. Maar de beslissende poging van Bordelais leidde tot enige frustratie bij Toulouse.

Heeft Pierre Beauchaton op de zijlijn gebeten voordat hij de winnende poging voor UBB gelijk maakte? Zeker niet, aldus wedstrijdscheidsrechter Adrien Marbut, die zonder aarzelen de derde rij-try van Bordeaux-Beijles bevestigde die de uitslag besliste van deze waanzinnige wedstrijd tegen het Stade Toulousain (70, 31-28).

Lees ook:
Bordeaux Beagles – Toulousan Stadion: Antoine Dupont, een half uur en we zijn vertrokken! We hebben de matchup van de terugkerende sterspeler bekeken

Zelfverzekerd belde de man met het fluitje niet zijn video-tegenhanger om deze beslissing te bevestigen, waardoor hij blind vertrouwde op de grensrechter. Deze beslissing werd niet echt begrepen binnen de gelederen van het Toulousan Stadion. In de wandelgangen van Matmut Atlantic, in de rijen 'Rood en Zwart', spraken we buiten de camera over de keuze van meneer Marbut. “Het is niet mogelijk…” fluisterden we, ons afvragend waarom de scheidsrechter niet om videobevestiging vroeg.

Lees ook:
UBB-Stade Toulousain: “Als Dupont terugkomt, kan hij gelukkig een beetje rugby bij ons spelen!” Ugo Mola bespreekt de nederlaag van Toulouse

En niet voor niets leek de voet van Bushaton – die zondag ook een uitstekende wedstrijd speelde – na een tackle van Pita Ahki de zijlijn te raken en nog voordat deze de huid zelfs maar plat had gemaakt.

Lees ook:
Bordeaux Beagles – Stade Toulousan: Dupont terug, Toulouse leidt met 17 punten tijdens de rust, onbreekbaar einde… Het was een waanzinnige wedstrijd!

READ  Outdoor-evenementen voor driekwart vol? Dit kan volgens Nederlandse testen!

Maar op een persconferentie na de bijeenkomst wilde Toulouse-directeur Ugo Mola geen ruzie maken. “Je weet wel (En jij telt), zijn er twee, drie, vier, plus twee aan de rand. “Er zijn er genoeg om te weten of hij niet heeft gelopen of dat hij niet aan de lijn heeft gelopen, dus als ze zien dat hij niet aan de lijn heeft gelopen, is er voor mij geen reden om ze niet te vertrouwen”, aldus Mola.

Toen hem daarnaar werd gevraagd, had de belangrijkste belanghebbende, Pierre Beauchaton, niet echt een antwoord: “Als ik mijn voet in contact zou brengen? Oh, ik weet het niet. Ik kon het niet zien, maar we weten het niet.” Het is niet zo ver daarvandaan.”