Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Commentaar van Guillaume Meurisse van Radio France: Charlene Vanhoenacker is “diep bezorgd”, haar krachtige boodschap

Commentaar van Guillaume Meurisse van Radio France: Charlene Vanhoenacker is “diep bezorgd”, haar krachtige boodschap

samenvatting

Guillaume Meurice is geschorst bij Radio France

De columnist hoeft op France Inter niet meer “naar zijn werkstation”.

Zijn metgezel, Charlene Vanhonecker, vindt de beslissing ‘zorgwekkend’.

inhoudsopgave

Toon columnist Geweldige zondagavond In Frankrijk is Inter geschorst. Het was Guillaume Meurice zelf die dit bekend maakte op zijn X-account, voorheen Twitter.

Hij heeft vanmiddag, donderdag 2 mei, een persverklaring afgegeven waarin hij de situatie uitlegt.

Guillaume Maurice: geschorst wegens “ernstig wangedrag”

Beste luisteraars, om redenen buiten mijn wil zal ik niet deelnemen aan de volgende twee uitzendingen van “Le Grand Dimanche Soir”. »Over France Inter» schrijft hij. Voordat u verdere toelichting geeft: Om redenen die afhangen van de wil van het management van Radio France, heb ik “ Ik werd opgeroepen voor een eerste gesprek met als doel een mogelijke disciplinaire sanctie op te leggen die zou kunnen neerkomen op een vroegtijdige beëindiging van mijn contract voor bepaalde tijd wegens grove schuld.“Ik heb de opdracht gekregen om alle professionele activiteiten bij Radio France stop te zetten en mij niet vóór het bovengenoemde interview op mijn werkplek te melden.. »

Guillaume Meurice besluit zijn brief met een vleugje humor: “ Dus. Nou ja, kusjes toch, hè. Het plezier is voorbij! »

Ter herinnering: afgelopen oktober veroorzaakte hij tijdens zijn column in France Inter controverse in… De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde “A Een soort nazi zonder voorhuid. Er werden klachten ingediend tegen de komiek op beschuldiging van het aanzetten tot haat.

Hoewel de klachten werden afgewezen, lijkt het erop dat de directie van Radio France andere maatregelen wil nemen.

READ  Kroning van Charles III: sluipschutters, gezichtsherkenning, politie ... Wat is de veiligheidsdienst deze zaterdag?

Charlene Vanhoenacker biedt hem haar steun aan

De journalist en presentator van vanavond Geweldige zondagavond, Charlene Vanhonacker Hij reageerde ook op deze informatie op zijn account X.

Ze schrijft: “Ik neem nota van de beslissing van Radio France. Deze situatie is zeer verontrustendMaar de krachten blijven gemobiliseerd ten dienste van het lachen. Steun voor mijn kameraad Guillaume Maurice. »

Deze beslissing komt een paar dagen nadat de radio besloot Jean-François Achille te ontslaan wegens ‘ernstig wangedrag’ en ‘herhaalde schendingen van ethische verplichtingen’. » In twijfel getrokken de samenwerking die Jordan Bardella, hoofd van de National Rally-partijlijst bij de Europese verkiezingen, voor ogen heeft.