Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Links steunt Guillaume Morris, die met ontslag wordt bedreigd nadat hij een grapje maakte over Netanyahu – Bevrijding

Links steunt Guillaume Morris, die met ontslag wordt bedreigd nadat hij een grapje maakte over Netanyahu – Bevrijding

Naar aanleiding van een artikel van zondag waarin hij de Israëlische premier omschreef als een ‘nazi zonder voorhuid’, werd de cabaretier van France Inter geschorst in de aanloop naar een interview dat tot zijn ontslag zou kunnen leiden. Van rebellen tot socialisten, links heeft het verdedigd.

Uittreksel uit Bij Paulus, Onze politieke nieuwsbrief is voor onze abonnees: drOntdek het gratis.

We leven in een prachtige tijd waarin een cabaretier, in dit geval Guillaume Meurisse, na een grapje door zijn management, in dit geval Radio France, kan worden opgeroepen. Onruststokers worden uit de lucht geschorst voordat ze worden geïnterviewd voordat een eventuele boete tot en met ontslag wordt opgelegd. In twijfel getrokken werd zijn grap over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu eind oktober opnieuw geclassificeerd in een humorcolumn door: “Een nazi zonder voorhuid”. Verwijzend naar de afwijzing van de antisemitismeklacht tegen hem na bovengenoemd artikel, herhaalde hij de vergelijking zondag in de ether.

Sinds die aankondiging heeft een groot deel van links de cabaretier verdedigd. Socialisten, milieuactivisten en rebellen gaven onmiddellijk hun steun aan Morris en verdedigden de vrijheid van meningsuiting. “Charlie zijn betekent accepteren dat grappen pijn kunnen doen, beledigen en beledigen. We komen op om dat recht te behouden.” De reactie van Sandrine Rousseau was bijvoorbeeld groen. Ik heb Bij Paulus, Manon Aubry protesteert: “Maar het is krankzinnig! Ontslagen worden omdat je grappen vertelt?!”

Zelfs Clement Beaune, die niet een van de meest opgewekte figuren uit de Renaissance was, vond dit “vreemd” Hij zei tegen zichzelf “Ik ben geen fan van deze procedure.” het hoofdstuk. Blijkbaar zijn dit de gevaarlijke Wookiees die uit de Verenigde Staten willen importeren “Hun ideologie in Noord-Amerika” Om de woorden van Gabriël Attal te gebruiken. Het is duidelijk dat Frankrijk, als het gaat om ideeën die van de andere kant van de Atlantische Oceaan komen, de laatste tijd meer inspiratie lijkt te putten uit een zeker goedaardig McCarthyisme dan de demonstranten op de campus.

READ  Dennis Brugniart legt uit hoe de vissers op het eiland kwamen