Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Combineer de juiste tools om uw cyberbeveiliging naar een hoger niveau te tillen

Combineer de juiste tools om uw cyberbeveiliging naar een hoger niveau te tillen

In onze aantekeningen bespreken we een centraal punt: het beschermen van werkstations en vooral e-mails.

Elektronische berichten: de belangrijkste toegangspoort tot het informatiesysteem en zijn gegevens

Elk jaar zien miljoenen bedrijven dat hun cyberveiligheid wordt aangetast door inbraken die voortkomen uit het ontvangen van eenvoudige e-mail/spam. E-mails met verschillende virussen, ransomware, enz. vormen een reëel risico dat een aanzienlijke impact kan hebben op de organisatie. Het is daarom noodzakelijk om bijzondere aandacht te besteden aan de veiligheid van elektronische berichten. Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, is het duidelijk dat maar weinig bedrijven daadwerkelijk zijn uitgerust met oplossingen specifiek voor dit onderwerp.

Om ons punt meer consistentie te geven, nemen we het voorbeeld van de Microsoft 365-omgeving. Omdat het een van de meest gebruikte platforms wereldwijd is, is de Microsoft 365-suite en de bijbehorende berichtenoplossing een goed voorbeeld. Zelfs als sommige cybertools standaard zouden worden ingevoerd, zouden ze dus op geen enkele manier voldoende zijn om een ​​zeer hoog beschermingsniveau te garanderen, vooral als het gaat om elektronische berichten.

Er zijn echter maar weinig gebruikers die zich hier echt van bewust zijn, en veel bedrijven zijn van mening dat ze op dit onderwerp al goed beschermd zijn. Dit is fundamenteel verkeerd, zoals blijkt uit het enorme aantal succesvolle cyberaanvallen die via Office 365-berichten worden uitgevoerd: spam, ransomware, enzovoort.

Het is daarom voordelig om het standaard geleverde systeem aan te vullen door te kiezen voor maatwerkoplossingen voor e-mailbeveiliging. Het toevoegen van deze oplossing is een verstandig en relevant antwoord waarmee medewerkers met het volste vertrouwen hun berichtenomgeving kunnen gebruiken. In feite integreren oplossingen voor e-mailbeveiliging een reeks geavanceerde technologieën die een echte preventieve rol zullen spelen en zullen voorkomen dat bedrijven en hun werknemers ernstige teleurstellingen ervaren. Bescherming tegen cyberdreigingen, detectie van geavanceerdere fraudepogingen en verbeterde teamproductiviteit zijn de belangrijkste waargenomen voordelen.

READ  "ECB vertelt banken zich voor te bereiden op grote crisis" Redactioneel door Charles Sennett

Door dit voorbeeld begrijpen we gemakkelijk dat het combineren van complementaire technologieën een must is om de risicoblootstelling te verminderen en effectief cyberbeheer op te bouwen.