Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kabinet kondigt het einde aan van het groene label vanaf april 2024

Het kabinet kondigt het einde aan van het groene label vanaf april 2024

Op donderdag 7 december legde de overheid uit hoe ze vanaf april 2024 systematisch de groene sticker en het verzekeringscertificaat kunnen verwijderen die automobilisten moeten hebben.

“Alle motorvoertuigen blijven onderworpen aan deze onveranderlijke verzekeringsplicht.”Het kantoor van minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire bevestigde dit tijdens een telefoongesprek met journalisten. Het besluit zal naar verwachting in de komende dagen worden gepubliceerd.

Concreet wordt de groene sticker die op de voorruit wordt geplakt en het verzekeringscertificaat dat in het voertuig moet worden bewaard, binnen de 72 uur na het afsluiten van het verzekeringscontract vervangen in een elektronisch dossier voor het voertuig. Waar de politie toegang toe heeft “Van hun digitale tools aan boord van de patrouille.”.

Lees ook decodering: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Waarom zullen de prijzen van auto’s, huizen of ziektekostenverzekeringen onvermijdelijk stijgen?

“Milieudoel”

Bij verlenging of ondertekening van een nieuw contract vanaf april 2024 moeten verzekeraars een aanvraag indienen “opmerking” Aan de verzekerde de details van zijn contract. Het niet aanbrengen van de sticker en het niet voorleggen van het certificaat wordt momenteel (tot 1 april) bestraft met een boete van 35 euro.

De beroepsvereniging van Franse Assureurs verwelkomde dit besluit bij AFP. “Wat het leven van automobilisten zal helpen vereenvoudigen.”.

Het heeft ook materiaalverwijdering “Milieudoel” : Vermijd de uitstoot van 1.200 ton kooldioxide die gepaard gaat met het drukken van groene kaarten en het leveren van lijm, wat volgens het ministerie ook nadelen heeft wat betreft de hechting aan voorruiten.

De interministeriële delegatie voor verkeersveiligheid voegde eraan toe dat dit ook het doel was “Anti-fraude” Met een “vertrouwd bestand” Dat vervangt het vervalste papiersysteem.

READ  Een nieuw zonnepark, maar Frankrijk is nog ver verwijderd
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Verzekering: De auto van je ouders lenen betekent dat je hem steelt

Er werden boetes opgelegd aan 206.000 mensen wegens onverzekerd rijden

Ten slotte maakt dit verwijdering mogelijk “Denk aan verzekeringsvoordelen” En maak “onderwijs” Want met een verzekering kun je niet alleen schade aan de auto vergoeden, maar hoef je volgens de delegatie ook niet uit te keren bij letsel als gevolg van ongevallen.

De ministeriële delegatie zei dat in 2022 ruim 206.000 mensen zijn gestraft voor het rijden zonder verzekering, vergeleken met ruim 147.000 mensen zonder rijbewijs.

De regering heeft ook de toepassing van de Europese richtlijnen inzake autoverzekeringen door de Franse wet verduidelijkt. Het in de Staatscourant gepubliceerde besluit zal de schadeloosstelling van slachtoffers van verkeersongevallen vergemakkelijken wanneer de verzekeraar van de verantwoordelijke persoon failliet is, ongeacht of het ongeval in Frankrijk of in het buitenland heeft plaatsgevonden, en het garantiefonds voor de slachtoffers in kwestie überhaupt is ontbonden .

De wereld met Agence France-Presse