Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Fransen zijn minder gehecht aan de werkloosheidsverzekering

De Fransen zijn minder gehecht aan de werkloosheidsverzekering

De Fransen zijn zich bewust van de vertraging op de arbeidsmarkt en hebben daarom een ​​zachtere kijk op werkzoekenden. Dit is een van de lessen Vijfde editie van de werkloosheids- en werkgelegenheidsperceptieschaalHet werd op woensdag 6 december gepubliceerd door Unédic – de gezamenlijke vereniging die het werkloosheidsverzekeringssysteem beheert – en werd geproduceerd in samenwerking met het Elabe Instituut. Van 29 augustus tot en met 25 september werd een online-enquête uitgevoerd onder een representatieve steekproef van ongeveer 4.500 mensen (waaronder 1.500 werkzoekenden), waarbij gebruik werd gemaakt van de quotamethode.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Werkloosheidsverzekering: een wire-to-wire-overeenkomst die verlichting biedt van partijdigheid

Net als in 2022 gelooft één op de twee Fransen nog steeds dat werkzoekenden verantwoordelijk zijn voor hun situatie, een pauze na de voortdurende vooruitgang sinds maart 2020. Als teken dat de Franse visie minder kritisch is, zijn de ontwikkelingen in de samenleving ooit genoemd als de belangrijkste oorzaak van de werkloosheid, stijgt deze weer (+2 punten tot 61%) na een scherpe daling tijdens de vorige cyclus. Bovendien blijft werkloosheid voor ongeveer drie op de vier Fransen eerder een voorwaarde dan een keuze. Er blijft echter scepsis ten aanzien van werkzoekenden bestaan, aangezien 50% van de ondervraagden van mening is dat de meeste werklozen niet echt op zoek zijn naar een baan. Echter, kritiek “De werklozen helpen” Deze daalde licht (39% naar -3 punten).

Deze stagnatie in de Franse kijk op werklozen is grotendeels te wijten aan een pessimistischere kijk op de arbeidsmarkt. Voor het eerst sinds 2020 zijn de respondenten van mening dat de werkgelegenheidssituatie niet langer verbetert en dat werknemers daarom banger zijn voor werkloosheid. Als gevolg hiervan zijn deze laatsten meer “liefdadig” tegenover werklozen. “Deze vijfde component vertegenwoordigt een verband tussen het vermogen om zich in te leven in werkzoekenden en de arbeidsstatus.”Dit werd geanalyseerd door Laurence Bedo, adjunct-directeur van Elap, terwijl hij de resultaten aan de pers presenteerde.

READ  Waarom Air France-KLM van plan is om deze zomer weer op te stijgen

gemixte gevoelens

Uit het onderzoek bleek dat 51% van de ondervraagden van mening is dat de werkgelegenheidssituatie verslechtert. Slechts 14% gelooft dat de situatie verbetert, vergeleken met 16% in 2022, wat de eerste daling van het sentiment is sinds juli 2020. Ter herinnering: het werkloosheidspercentage in Frankrijk is in het derde kwartaal van het jaar gestegen tot 7,4%. Terwijl het tempo van de daling sinds 2017 alleen maar is afgenomen. In de eerste plaats verwachten economen een sterkere stijging, naar 8%, in 2025 of 2026. De Fransen lijken daarom niet erg optimistisch over de toekomst, terwijl Emmanuel Macron erin is geslaagd bij het bereiken van werkgelegenheid Volledige werkgelegenheid – een werkloosheidspercentage van ongeveer 5% – is de belangrijkste ambitie van zijn tweede termijn van vijf jaar.

Je hebt 45% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.