Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CNews, een week lang de belangrijkste nieuwszender van Frankrijk

CNews, een week lang de belangrijkste nieuwszender van Frankrijk

CNews steeg vorige week met 0,7 punten en noteerde een kijkerswinst van 2,7%. Matteo Ninate

Voor het eerst sinds de oprichting in 2017 heeft het bedrijf uit de Vivendi-groep de leider BFMTV ingehaald.

In de algemene kijkcijfers is BFMTV altijd bovenaan gebleven. Maar haar superioriteit wordt steeds meer onder vuur genomen. Na meerdere keren gepasseerd te zijn Door CNews bepaalde dagen, de nieuwszender van de Altice-groep heeft zojuist een ronde verloren, dit keer qua wekelijkse kijkcijfers. Vorige week werd CNews de eerste doorlopende nieuwszender van Frankrijk, wat de opkomst van het land aan de macht onderstreepte.

Met een kijkersaandeel van 2,7% presteerde de nieuwszender van de Vivendi-groep, die gedurende de week met 0,7 punt steeg, beter dan zijn concurrent BFMTV, die 2,5% van het publiek trok (-0,2 punt). Dit is ongehoord sinds de oprichting van CNews op 27 februari 2017. De LCI, die gedurende de week 1,6% van het publiek vertegenwoordigde, daalde met 0,4 punten. De algemene nieuwszender France Info heeft 0,8% van het publiek, een stijging van 0,1 punt.

In november bleef BFMTV de belangrijkste nieuwszender met 2,8% van het kijkerspubliek, een stijging van 0,1 punt vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Maar de kloof met CNews is kleiner geworden. De nieuwszender van de Vivendi-groep, waarvan Pascal Braud een van de leiders is, behaalde over een jaar tijd 0,4 punt. Met 2,5% van het publiek zat het dicht bij koploper BFMTV.

Sinds begin december leidt CNews nu met 2,67% van het publiek, vergeleken met 2,52% voor BFMTV. De spellen zijn nog niet voorbij. De nieuwszender van de Altice Group zou de lat de komende twee weken hoger kunnen leggen.


” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  Michel Drucker en France 2, het is voorbij: nieuw kanaal en nieuw schema voor Vivement dimanche