Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cloudback-up: 3-2-1 regel قاعدة

De 3-2-1-regel is ontwikkeld door de beroemde fotograaf Peter Krogh om defecten aan de harde schijf aan te pakken. Het wordt beschouwd als een effectieve manier om een ​​back-up van gegevens te maken, zowel in fysieke als virtuele omgevingen. Als het gaat om het implementeren van een back-upstrategie, is dit een goede methode. Het principe is eenvoudig: 3 kopieën van gegevens, waarvan er twee op verschillende media moeten worden opgeslagen, waarvan één buiten het netwerk.

3 kopieën van de gegevens

Een kopie van de gegevens is nooit genoeg, vooral omdat het meestal het origineel is. In dit geval kan diefstal, verlies of corruptie van gegevens ernstige gevolgen hebben. Het is ook mogelijk dat het origineel of de kopie faalt, mogelijk zelfs na verloop van tijd.

In organisaties met twee back-ups wordt de faalkans geschat op 1/10000. Maar als het aantal back-ups toeneemt tot drie, wordt de faalkans geschat op 1/1000000. Een van deze kopieën kan in de cloud voorkomen. De waarde van het maken van ten minste drie kopieën van de gegevens is wiskundig aangetoond. Houd er rekening mee dat hoe meer kopieën van uw gegevens, hoe kleiner de kans is dat u ze kwijtraakt.

Twee exemplaren opgeslagen op verschillende media

Een gegevensopslagmedium (schijf, tape, cloud) zoals zijn omgeving (besturingssysteem, applicaties, bestandsformaten, protocollen, enz.) kan defect raken. Wanneer back-ups op dezelfde media worden gemaakt, kan er bij een storing van worden uitgegaan dat alle back-ups waarschijnlijk zullen mislukken.

Of het nu de wet van Murphy is of normale slijtage, de beugels worden samen gekocht en hebben dezelfde gemiddelde tijd tussen storingen (MTBF), het is heel gebruikelijk om na een storing in de ondersteuning een storing op dezelfde ondersteuning tegen ongeveer hetzelfde tegen te komen tijd. Vandaar de zorg met het opslaan van back-ups op verschillende media – opslagserver, harde schijf, versleutelde USB-sleutel, tape, cloud – en op verschillende locaties.

READ  Liberty Steel Group is op zoek naar potentiële kopers

Een kopie van de reservekopie wordt buiten de site opgeslagen

Het is niet voldoende om een ​​back-up op dezelfde plaats te bewaren als andere om gegevens te beschermen. We hebben het in een voorbeeld gezien Brand in datacenter OVH in Straatsburg : De back-upservers bevonden zich in dezelfde ruimte, of in een ruimte naast de productieservers. Zo vernietigde de brand de originele gegevens en de kopie (kopieën).

Als de back-ups op dezelfde locatie worden bewaard of op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, is het niet voldoende om de gegevens te beschermen tegen het risico van diefstal, brand, waterschade, vernietiging of virale aanval waardoor ze onbruikbaar worden. Toegewijde back-upmedia, bijvoorbeeld in de cloud, moeten uit de buurt van de hoofdlocatie worden gehouden.

Op weg naar 3-2-1-1-0

De meest recente ontwikkeling Tot nu toe is de basis geëvolueerd:

  • 3 exemplaren
  • 2 verschillende steunen of systemen;
  • Eén off-site kopie (meestal online)
  • Eén onveranderlijke offline kopie (deduplicate device, tape, object storage in the cloud);
  • 0 Monitoring via een proactieve monitoringlaag met monitoringintelligentie.

De cloud en de 3-2-1 praktijk en DRaaS-strategie

Fysieke scheiding tussen kopieën betekent dat ze zo ver mogelijk uit elkaar moeten worden bewaard. Het creëren van secundaire datacenters of een private cloud voor off-site databack-up zijn dure opties om te bouwen en te onderhouden. Als strikte regelgeving of soevereiniteit niet in de weg staan, is het opslaan van back-ups in de cloud tegenwoordig waarschijnlijk de meest efficiënte en kosteneffectieve optie.

Wees gewaarschuwd, bedrijven die op zoek zijn naar een cloudback-upoplossing streven er ook naar om samen te werken met een cloudserviceprovider als een vereenvoudigde manier om off-site back-ups te beveiligen. Maar ook om een ​​integrale DRaaS-strategie te creëren, voor de continue beschikbaarheid van virtuele omgevingen.

READ  De overheid verwijdert schaalterrassen die minder dan 10 tafels hebben en ventilatie nodig hebben

Als alleen het beschermen van gegevens een belangrijke stap is, is het de volgende stap om ze te kunnen blijven gebruiken. Bovendien kost het plannen, maken, beheren, testen, onderhouden van back-ups en noodherstel met een 3-2-1-compatibele site veel tijd en middelen.

De cloud kan een “as a service”-model bieden waarmee organisaties tijd, geld en middelen kunnen besparen bij back-up en noodherstel. Dit model is gebaseerd op het beoordelen van behoeften, gemeten aan de hand van kritische meetwaarden die voldoen aan de RTO/RPO-doelstellingen. De Recovery Time Objective (RTO) meet de tijd dat kritieke IT-resources mogelijk niet beschikbaar zijn voordat dit een significante impact heeft op het bedrijf.

RPO (Recovery Point Objective), het verlies van data dat de organisatie kan dragen bij een calamiteit. RTO/RPO is een essentieel onderdeel van het definiëren van de DRaaS-strategie die hoort bij de naleving van de 3-2-1-regel. Over het algemeen willen we dat ze zo klein mogelijk zijn.