Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Clement Boone-recensie

Clement Boone-recensie

De controverse over Medina duurt voort. De minister van Transport, Clement Bonne, een van de vertegenwoordigers van de linkervleugel van de Macroni, vroeg op vrijdag 11 augustus aan La France insoumise (LFI) en Europe Ecologie-Les Verts (EELV) om afstand te nemen van de rapper, gastster . Hun aankomende zomeruniversiteiten en die weer beschuldigd worden van antisemitisme.

“Ik zal altijd vechten tegen extreemrechts. Je speelt het spel netjes met deze uitnodiging die je niet verdient.”zei Clement Bonn in een toespraak tot LFI en de leider van de Milieupartij, Marine Tondelaere. “Het is tijd om tot bezinning te komen.”voegde de minister toe op X (Twitter), gekwalificeerd als“gemeen, gemeen” Een van de laatste berichten van de rapper op hetzelfde netwerk.

“Formaat is niet geschikt”

In deze post van donderdag beschrijft Medine de Frans-Gambiaanse kunstenaar en schrijfster Rachel Khan als “resKHANpee”wat een is “Iemand die uit de hiphopruimte is geschopt, zwervend tussen sociale verraders en letterlijk eet aan de tafel van extreemrechts”. Het bericht dat Rachel Khan, een jood en kleindochter van de gedeporteerde, op X antwoordde door: “Het is allemaal gezegd”wat leidde tot een stortvloed aan opmerkingen over het antisemitische karakter van de door de rapper bedachte woordspelingen.

“Geen onduidelijkheid. Je hebt het carrièrepad van Rachel Khan aangevallen. De ongepaste bewoordingen, die mensen moeten hebben beledigd en daarvoor bied ik mijn verontschuldigingen aan, waren niet gericht aan zijn familie of aan de slachtoffers van de tragedie van de Holocaust.”vervolgens gepubliceerd op vrijdag op X.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Europe Ecologie-Les Verts pleit ervoor om rapper Medine uit te nodigen voor zijn zomerdagen

Dit nieuwe incident versterkt de stank van zwavel rond Medina’s uitnodiging voor de LFI en EELV Summer Universities eind augustus. Sinds de aankondiging van zijn komst door de nationale secretaris van de EELV, Marine Tondeleire, zijn er stemmen opgegaan om de artiest te beschuldigen van antisemitisme, homofobie, partijdigheid en identificatie met het islamisme, in het licht van bepaalde eerdere interviews, liedjes of situaties.

READ  De catalogus van David Bowie bevindt zich in de Warner Music-portfolio

De kwestie van het bestrijden van intolerantie (…) Het gaat onvermijdelijk om mensen die het niet weten en hun ogen openen, zichzelf uitpakken, bewust worden, fouten uit het verleden erkennen en verder gaan.”betoogde M.I Tondeleire op vrijdag met Agence France-Presse, waarin hij bevestigde dat hij dat had gedaan “redelijk openhartige uitwisselingen” met de rapper.

De persoon die opgroeide in Le Havre ontkent altijd dat hij antisemitisch is of gelinkt aan de politieke islam, zonder terug te wijken voor zijn meest kritische gebaren of uitspraken. In een van zijn laatste interviews Met het antikapitalistische tijdschrift ballast Op 15 juliDe kunstenaar verzet zich tegen alle vormen van discriminatie “Sociale gerechtigheid”Gevecht “extreem rechts” en einde “Mechanismen van onderdrukking die van invloed zijn op LGBTQI-mensen en feministen”.

De wereld met Agence France-Presse