Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Béziers: De traditionele feria begint op vrijdag

Béziers: De traditionele feria begint op vrijdag

De traditionele Féria de Béziers begint op vrijdag 11 augustus en markeert het begin van 5 dagen feest en amusement in de straten van Hérault.

Concerten, ruitershows, flamenco en stierenvechten: de Féria de Béziers keert terug op vrijdag 11 augustus vanaf 19.00 uur met de traditionele parade van Onze-Lieve-Vrouw. Elk jaar trekt de Féria bijna een miljoen mensen, waardoor dit traditionele festival een van de belangrijkste evenementen voor de Occitaanse regio is.

Op de beroemde pleinen van Béziers vinden vijf dagen lang stierengevechten, ruitershows en stierengevechten plaats, maar dat is nog niet alles: de hele stad wordt uitgedost in wit en rood en biedt entertainment en activiteiten voor jong en oud. Het geluid van piña’s en panda’s weergalmt door vele straten in het centrum.

Er zullen ook geluids- en lichtshows zijn in de kathedraal van Saint-Nazaire, rumba-initiatieven, een zeeprace, de traditionele race van serveersters en serveersters, en zelfs een espadrille-werpwedstrijd. Het volledige Feria-programma is beschikbaar op de stadswebsite.

Op zaterdag 12 augustus keert de Franse stierenvechter Sebastien Castilla, afkomstig uit Beziers, terug naar zijn geboorteplaats om stierengevechten te voeren in de arena’s. Een comeback waar alle liefhebbers van stierenvechten op hebben gewacht sinds de kampioen in oktober 2020 met pensioen ging, voordat hij dit voorjaar terugkeerde naar de competitie.

READ  Publiek Aankomst om 20.00 uur: 'C'est Canteloup', 'Quotidien' terug tegen 'TPMP', Lapix op dieptepunten