Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Classica San Sebastian – Remco Evenepoel wint vertrouwen in Vuelta

(België) Na Luik-Bastenaken Luik won Remko Evenbeuil zaterdag in de Clasico San Sebastian (World Tour) zijn tweede Klassieker van het seizoen. “Geweldig, het zijn mijn twee favoriete races en ik won ze in hetzelfde jaar”, merkte de 22-jarige Quick-Step Alpha Vinyl-rijder op na zijn 11e overwinning van het seizoen.

Evenbühl organiseerde opnieuw een demonstratie in Baskenland en bood zichzelf een solo van 45 kilometer aan voordat hij zijn armen naar de hemel hief. “Ik wist dat het niet gemakkelijk zou worden na mijn aanval”, zei hij in een kort interview. “De wind zat er uiteindelijk tegen, maar gelukkig kon ik de hele tijd een hoog wattage aanhouden en probeerde ik zo aerodynamisch mogelijk te blijven. Het is geweldig dat ik hier nog steeds win in deze race.” “Ik heb een lang trainingskamp gehad, ik was erg ambitieus om hier met het team te beginnen. Iedereen was erg ongeduldig en deed hun best voor mij. Ik win hier in Baskenland, in een regio waar ik graag race, met deze geweldige fans. Wat een geweldig seizoen dus nu. Luik en deze race zijn mijn twee favoriete races, en nu heb ik ze allebei in hetzelfde jaar gewonnen. ” “Ik ben blij dat ik hier ben begonnen, het is de perfecte race voor de Vuelta en ik kan daar met een heel goed gevoel beginnen. Ik heb hier vertrouwen gekregen en nu kan ik er in alle veiligheid naartoe. Rustig.” De Ronde van Spanje begint op 19 augustus in Utrecht, Nederland. (Belga)