Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chronopost: Pas op voor deze zwendel met betrekking tot de aankomst van uw pakket

Chronopost: Pas op voor deze zwendel met betrekking tot de aankomst van uw pakket

© Chronopost: Pas op voor deze zwendel met betrekking tot de aankomst van uw pakket – Bron: iStock

zien niet meer zien Inhoud

van onze tijd, De oplichters hebben een nieuwe speeltuin. Zo kunnen ze profiteren van de goedgelovigheid van netizens om geld van hen af ​​te persen. Dankzij internet zijn oplichters uitgevondenZijn nieuwe technieken om hun prooi te misleiden. Zo kunnen ze verschillende voorwendsels gebruiken om uw aandacht te trekken en uw vertrouwen te winnen. dat allemaal Voor het verzamelen van uw persoonlijke gegevens of u vragen een online betaling te doen. Onlangs aarzelden sommige bedrieglijke mensen niet om dit te doen Zich voordoen als autoriteiten of grote bedrijven. Bovendien oplichterij Valse Chronopost-e-mails Niet Stop met het kraken van e-mail.

Gevestigde modus operandi achter deze zwendel

Deze techniek wordt phishing genoemd.. Of “trollen” in het Frans. Het principe is eenvoudig. U ontvangt een bericht dat afkomstig lijkt te zijn van een officiële bron. Doel? Trek uw aandacht en win uw vertrouwen.

In het huidige geval is dat zoEen e-mail die op het eerste gezicht van Chronopost lijkt te komen. De afbeelding en het logo zien er origineel uit. In deze e-mail wordt u gevraagd uw verzendgegevens te bevestigen. Klikken op een link in de hoofdtekst van de e-mail.

Chronopost valse e-mail

Echter, op dit moment Veel mensen zijn gewend om online te bestellen. Zo’n bericht is dus niet verwonderlijk. Hij kan dus heel veel mensen voor de gek houden. Verder het De ontvanger stelt zich voor als “Chronopost .fr”. Mensen die deze frauduleuze e-mail meldden, klikten echter op het bijbehorende adres. En deze heeft het Het heeft niets te maken met de adressen die Chronopost gebruikt.

READ  De kap verwijderen in Zelda Tears of the Kingdom: Verander de stijl van de kap van Hylian
Vals e-mailadres van Chronopost
Vals e-mailadres van Chronopost

In feite is het dat ookValse e-mailwaarin alle bedrijfscodes staan. Doel? Overtuig u om op de link die het bevat te klikken Krijg uw persoonlijke gegevens.

Chronopost waarschuwt het publiek om dit fenomeen te stoppen

De laatste, zwendel is er in overvloed met het voorwendsel van hangende pakketten. Sommige oplichters gebruiken ook sms blessures te veroorzaken. Geconfronteerd met deze trend besloten vervoerders om dit onderwerp op te pakken. Bovendien, Chronopost besliste over veel boardsOm te voorkomen dat mensen in deze val trappen. Sommige kwaadwillenden kunnen proberen uw persoonlijke gegevens of bankgegevens te herstellen. Klik nooit op een e-maillink waarvan u het oorspronkelijke adres of de afzender niet kent. »

Om u te helpen oplichters te verdrijven, heeft Chronopost een lijst met officiële adressen gepubliceerd. Dit zijn de enige die het bedrijf gebruikt om met zijn klanten te communiceren. Controleer de afzender. Chronopost gebruikt de volgende adressen:

Verder het, Chronopost vermeldt altijd het trackingnummer van het pakket door contact op te nemen met klanten. En je denkt dat je een sms hebt ontvangen, controleer dan het telefoonnummer van de afzender. En daarom , Het enige nummer dat door de koerier wordt gebruikt, is 38004. Als de tekst van een ander nummer isHet kan een frauduleus bericht zijn.

In de toekomstWees voorzichtig bij het ontvangen van meldingen en berichten op je smartphone. Sommige oplichters aarzelen zelfs niet langer om oplichting te creëren door zich voor te doen als bank of zorgverzekeraar.

Exclusief artikel van Je suis Français, elke kopie is toegestaan ​​als er een link naar dit artikel wordt toegevoegd.