Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Komeet ZTF is sinds dit weekend met het blote oog zichtbaar

Komeet C/2022 E3 ZTF, afkomstig uit de buitenwijken van het zonnestelsel, is sinds dit weekend met het blote oog zichtbaar. Dan Bartlett/AFP

Voor het eerst in 50.000 jaar is komeet C / 2022 E3 ZTF, afkomstig van de rand van het zonnestelsel, tot begin februari in Frankrijk te zien.

Het werd 50.000 jaar geleden voorspeld. Komeet C/2022 E3 ZTF, afkomstig uit de buitenwijken van het zonnestelsel, is sinds eind deze week met het blote oog zichtbaar. Dit kleine, rotsachtige, ijzige object werd in maart 2022 ontdekt door het Zwicky Transient Facility (ZTF)-hemelprogramma dat de Samuel-Oschin-telescoop op Palomar Observatory in Californië bedient. De laatste bijna-landpassage dateert uit het paleolithicum en de Neanderthaler. Liefhebbers van astronomie kunnen dit uiterst zeldzame hemellichaam tot begin februari observeren. Het zou rond 1 februari zo dicht mogelijk bij de aarde moeten komen (dat wil zeggen 42 miljoen km). Le Figaro Het helpt je om te proberen deze lichtgevende ster te lokaliseren.

Hoe ziet ZTF eruit?

Wanneer komeet Terwijl het de zon nadert, hardt het ijs in de kern uit en laat een lang spoor van stof vrij dat zonlicht weerkaatst. Bijgenaamd coma, is dit glanzende haar vanaf de aarde te zien. Het kleine rotsachtige object, met een geschatte diameter van ongeveer een kilometer, werd ontdekt terwijl het door de baan van Jupiter ging. Daarna ging het in de richting van de zon totdat het op 12 januari het perihelium bereikte, het punt dat het dichtst bij de zon staat. Het was toen het hemellichaam “10% meer” Nicolas Biver van het Parijse Observatorium PSL vertelde AFP dat het verder van de zon verwijderd is dan de aarde (ongeveer 150 miljoen km).

READ  DOFUS Temporis 7: Waar dofus, Tempofus drops en quests te krijgen

ZTF zal op het hoogtepunt van zijn glorie zijn Wanneer zal het het dichtst bij de aarde zijn?Thomas Prince, een professor in de natuurkunde aan Caltech, vertelde AFP. Het hemellichaam is groen omdat de ultraviolette straling van de zon is geabsorbeerd door een molecuul van de komeet, diatomische koolstof, definieert de American Daily, De New York Times . Deze reactie geeft ZTF zijn eigen kleur en maakt het in feite herkenbaarder.

Zie ook Space: NASA onthult indrukwekkende video van de zon

Hoe monitor je het?

Als een komeet gemakkelijk zou kunnen worden geïdentificeerd dankzij een verrekijker of een telescoop, zou hij ’s nachts onder de hemel met het blote oog zichtbaar zijn zonder veel van de maan en natuurlijk verstoken van lichtvervuiling. Eric Lagadec, een astrofysicus aan het Côte d’Azur Observatorium die gespecialiseerd is in sterrenstof, adviseert waarnemers weg te blijven op zijn Twitter-account. Steden en lichtvervuiling profiteren van dit fenomeen.

De specialist geeft aan dat ZTF dat wel zal doen “tussen de Grote Beer en de Kleine Beer passeren” En daarom is het nodig “Zoek een vrij uitzicht naar het noorden.” Experts zeggen dat het beste kijkvenster deze week is. Het zou begin februari het dichtst bij de aarde moeten zijn voordat het naar het zuidelijk halfrond stort en terug naar de buitenste regionen van het zonnestelsel.

Wanneer komt hij terug?

Volgens de huidige modellen komen kometen uit twee reservoirs: de Kuipergordel, buiten de baan van Neptunus, of de Oortwolk, een uitgestrekt theoretisch gebied lichtjaren verwijderd van de zon, binnen de grenzen van het zwaartekrachtveld. Volgens de helling van het vlak van zijn baan, zal het een komeet met een lange periode zijn die oorspronkelijk afkomstig is uit de Oortwolk.Volgens Nicolas Beaver, van het Parijs-PSL Observatorium. Tijdens zijn vorige passage in de buurt van de zon, 50.000 jaar geleden, vertrok de ijzige bezoeker in de andere richting, maar zonder de Oortwolk in te gaan. Deze keer zou het kunnen Absoluut uit het zonnestelsel geschopt.

Dus wetenschappers zullen profiteren van wat zijn laatste bezoek zou kunnen zijn om te proberen de samenstelling van kometen beter te begrijpen, dankzij waarnemingen James Webb-ruimtetelescoop. “We zullen het vanuit elke hoek observeren. Het is niet de komeet van de eeuw, maar we zijn blij dat we dergelijke kometen elk jaar of twee kunnen waarnemen, omdat we ze beschouwen als overblijfselen van de vorming van het zonnestelsel.”, gedetailleerd door Nicola Beaver. Dit is geweldig “zeldzame bezoeker” zal brengen “Informatie over de verre ‘bewoners’ van ons zonnestelsel en verre planeten”, Van zijn kant, toegevoegd aan France Press Thomas Prince van het California Institute of Technology.