Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De binnenste kern van de aarde staat op zijn kop: moeten we ons zorgen maken over dit fenomeen?

Een wetenschappelijke studie toonde aan dat het hart van onze planeet zelfs was gestopt met draaien voordat het van draairichting veranderde.

Er is genoeg om je duizelig van te maken. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie gepubliceerd op 23 januari 2023 n.Chr Natuurwetenschappen AardwetenschappenDe draairichting van de aarde kan veranderen…

Informatie die misschien triviaal lijkt, maar vanuit wetenschappelijk oogpunt fascinerend zou zijn. En zo’n fenomeen kan ook enkele planetaire gevolgen hebben.

Wat is de innerlijke kern?

Al voordat je begrijpt hoe buitengewoon deze ontdekking kan zijn, moet je weten wat de innerlijke kern van de aarde is.

De kern van de aarde is het centrale deel van onze planeet dat 17% van zijn volume inneemt en goed is voor ongeveer 33% van zijn massa. Het bestaat uit twee delen: de buitenste kern, de vloeistof, en de binnenste kern, het “zaad” genoemd, een vaste stof die voornamelijk uit metallisch ijzer bestaat.

Dat laatste is onderzocht. Dit is geweldig metalen bal Omringd door een vloeibare kern en op de een of andere manier “zwevend”. Dit veld dat De temperaturen liggen rond de 6.000 graden Celsius Het draait zoals de planeet Aarde rotatie die van hem is en de zijne zal zijn bezuinigingen Gelijkwaardig Pluto. Deze kern bevindt zich in sommige 5.000 km onder de oppervlakte.

hypothese voor de studie

In dit onderzoek probeerden Chinese onderzoekers de onderbouwing te onderbouwen met wiskundige berekeningen die met name waren ontleend aan gegevens over seismische golven, Dat De binnenste kern van de aarde zal elke 35 jaar van draairichting veranderen, Zoals genoemd Parijse.

READ  Snel hervatten op Xbox Series X | S: Meer verbeteringen en opties komen eraan | Xbox One

Door “analyse van herhaalde seismische golven uit het begin van de jaren negentig” concluderen ze dat “alle sporen die voorheen grote temporele veranderingen vertoonden, de afgelopen tien jaar weinig zijn veranderd. Dit grotendeels consistente patroon geeft aan dat de rotatie van de binnenste kern onlangs is gestopt“.

Voor hen wordt de rotatie van de kern gestopt in 2009 om in de tegenovergestelde richting te gaan. Een andere wetenschappelijke studie toonde in 1970 een verandering in deze opstelling.

Dus de volledige cyclus van deze kern zal 70 jaar zijn, om terug te keren naar de startrichting, zoals gezegd TF1.

Controversiƫle resultaten

Chinese wetenschappers publiceerden deze zeer serieuze studie, waarbij ze zeer voorzichtig bleven met de conclusies die eruit worden getrokken, maar die mogelijk verder onderzoek mogelijk maken.

Andere onderzoekers drongen er ook op aan en wezen erop dat deze post met een korreltje zout moest worden genomen. De hypothese verdeelt geleerden. Sommigen beweren dat deze cursus sneller zou kunnen, anderen beweren dat dit niet het geval is De gebruikte instrumenten zijn volstrekt ontoereikend Om de geringste hypothese over het onderwerp te maken.

tastbare gevolgen?

Zonder een aanwijzing te zijn, voor de Chinese onderzoekers, zijn de gepubliceerde resultaten volledig consistent met de waargenomen geofysische veranderingen.

“Dit is geweldig Periodiciteit van meerdere decennia valt samen met veranderingen In veel andere geofysische waarnemingen, in het bijzonder Daglengte en magnetisch veldspecificeren ze.

Zelfs als het anekdotisch lijkt, kan deze verandering in rotatie en zelfs het stoppen ervan gevolgen hebben, niet alleen voor het aardmagnetisch veld, maar ook voor de lengte van de dag, met enkele milliseconden per jaar.

READ  Battlefield 2042 Gerucht: Uitgestelde releasedatum wordt binnenkort officieel

Maar dit tijdsverschil is ook te wijten aan andere factoren: de zwaartekracht van de maan, de bewegingen van de oceanen…

Met de gevolgen is al rekening gehouden: de universele tijd is aangepast om de werkelijke tijd van de rotatie van de aarde te respecteren. Zo zijn er sinds de jaren zeventig 27 “schrikkelseconden” toegevoegd aan Coordinated Universal Time (UTC).