Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Christian Eriksen is stabiel na onverklaarbare overstuur

Na de angst die Denemarken en heel Europa schokte, opluchting: Christian Eriksen, het slachtoffer van een hartstilstand op zaterdag in het midden van de EK-wedstrijd, zei zondag dat het Deense team, dat “geen moment uitleg heeft”.

De plotselinge ineenstorting van Eriksen in het park van het Parken-stadion in Kopenhagen tijdens Denemarken en Finland, de verbazing van het publiek, inclusief zijn vrouw en teamgenoten, vervolgens de onberispelijke reactie van de medische diensten die een hartmassage uitvoerden en vervolgens de Deense omgeving evacueerden … Zoveel krachtige beelden die zullen blijven voor het Europese voetbal in Unprecedented, het werd georganiseerd in 11 steden in 11 landen.

Eriksen, 29, kwam zaterdagavond snel weer bij bewustzijn en kon zijn rouwende partners uit het ziekenhuis troosten.

In een persconferentie op zondag gaven de Deense teamofficials geruststellend nieuws dat de Inter Milan-middenvelder, die in stabiele toestand verkeert, “onder de omstandigheden zijn best doet”.

De Deense selectiearts Morten Possen legde uit dat “er op dit moment geen verklaring is”, terwijl de arts van zijn club van zijn kant in de Italiaanse pers opmerkte dat “er nooit de minste episode was die had kunnen suggereren”. Problemen, niet dichtbij of ver weg.”

” hij is verdwenen “

“Dit is een van de redenen waarom hij nog steeds in het ziekenhuis ligt om te begrijpen wat er is gebeurd”, zei Morten Bussen, eraan toevoegend dat de uitgevoerde tests “goed” waren.

Morten Possen bevestigde ook dat Eriksen “een slachtoffer was van een hartstilstand” en dat hij “weg” was. “Daarom moesten we reanimeren.”

READ  Foot OM - OM: Konrad de la Fuente voor € 4 miljoen, Case XXL van Longoria

In antwoord op de door hem gestelde vraag van een journalist: “Zijn we dicht bij het verlies van Christian Eriksen gekomen?”, fluisterde de arts, die zichtbaar ontroerd leek, dat “hij die vraag niet kan beantwoorden.”

Terwijl zijn spelers, gerustgesteld dat ze positief nieuws hadden van hun teamgenoot, besloten de wedstrijd te hervatten en uiteindelijk met 1-0 van Finland verloren, schatte de Deense coach Kasper Hjolmand “achteraf gezien” dat we “het gevoel hadden dat we niet hebben gespeeld.” Op dezelfde dag eindigde de wedstrijd.

De snelle en efficiënte zorg van de speler door de hulpdiensten was ongetwijfeld cruciaal, legde Emmanuel Orant, de medisch directeur van de Franse Federatie (FFF), uit aan AFP.

“Vanaf het moment dat zich een hartaanval voordeed, is er weinig kans dat hij alleen terugkomt. Door de zorg van de Deense teamdokter en het veldhulpteam heeft deze speler kunnen overleven”, analyseert hij.

“Spelen voor christenen”

Door de omvang van de schok werd de training van het Deense team die voor zondagmiddag gepland stond uitgesteld en konden de spelers, net als de vorige nacht, psychiaters raadplegen.

“Het belangrijkste voor de spelers is om Christian vandaag te zien lachen, het was heel positief voor hen om te zien. Ze moeten nu de beelden in zich opnemen en elk zal zijn eigen proces hebben om dit te doen, en we zullen ze de tijd geven.” drong de coach aan.

Volgens Hjolmand wil Eriksen “dat we doorgaan, en dat gaan we doen. We willen voor Christian spelen.”

Emoties rondom Eriksen legden de competitie, die zondag zijn derde dag opende, tijdelijk buitenspel… en werd ingehaald door andere medische overwegingen met de positieve Covid-19-test voor de Portugees Joao Cancelo.

READ  Oversized Tifo, banners en berichten... een groot eerbetoon aan de Velodrome en de spelers voor Bernard Tapie

De vleugelverdediger, die meteen werd vervangen in de selectie van de titelverdediger, voegt Portugal toe aan de lijst van teams waarvan de aanpak van het toernooi is verstoord door het coronavirus, na met name Nederland, Spanje of Zweden.