Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chiptekort zou Daimler Truck enkele miljarden euro’s kunnen kosten, volgens Automobilwoche – 28-11-2021 15:59 uur

Vlooientekort kan miljarden euro's verliezen voor Daimler Trucks, volgens AUTOMOBILWOCHE

Vlooientekort kan miljarden euro’s verliezen voor Daimler Trucks, volgens AUTOMOBILWOCHE

BERLIJN (Reuters) – Het tijdschrift Automobilwoche meldde zondag dat Martin Daum, president van Daimler Trucks, schat dat het wereldwijde tekort aan halfgeleiders dit jaar de groepsomzet tot enkele miljarden zal aantasten en verwacht dat het probleem zich in 2022 zal voordoen.

‘S Werelds grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen, die wordt gescheiden van Daimler en op 10 december aan de Frankfurt Stock Exchange wordt genoteerd, heeft kostenbesparende maatregelen genomen om zijn winstmarge te verbeteren in het licht van problemen als gevolg van een tekort aan halfgeleiders.

In antwoord op een vraag van Automobilwoche zei Martin Daum dat hij voor 2021 een aanzienlijke financiële impact verwachtte, “een zeer groot bedrag”, vertrouwend op het feit dat Daimler Truck ongeveer 50.000 auto’s minder zal verkopen (“in het midden van een vijfcijferige figuur”) dan het zou kunnen zijn.

Volgens het blad betekent de gemiddelde autoprijs van 100.000 euro een inkomensverlies van naar schatting enkele miljarden euro’s.

De voorzitter van de Daimler Truck Board of Directors meende dat het waarschijnlijk is dat deze tekorten het komende jaar zullen aanhouden.

(Verslag door Madeleine Chambers, Franse versie door Jean-Stephane Bruce)

READ  Het einde van een handgeschakelde versnellingsbak in een Volkswagen?