Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chinese diplomaten proberen een journalist die in China werd vastgehouden voor camera’s te verbergen

Chinese diplomaten proberen een journalist die in China werd vastgehouden voor camera’s te verbergen

Qing Lei, die al ruim drie jaar in China vastzit, was maandag in het Australische parlement om het bezoek van de Chinese premier bij te wonen. De Australische premier veroordeelde de “enigszins onhandige poging” van de diplomatieke delegatie.

Een Australische journalist heeft geklaagd dat Chinese diplomaten haar opzettelijk aan het zicht onttrokken tijdens het bezoek van premier Li Qiang aan Canberra, een incident waarover de Australische regering dinsdag haar bezorgdheid uitte. “zorgen”.

De Australische journalist Qing Lei, die ruim drie jaar in China werd vastgehouden, was maandag in het Australische parlement om de Chinese onderbevelhebber te bezoeken, maar hekelde de schijnbare manoeuvre van Chinese diplomaten om te voorkomen dat ze op het ‘scherm’ zou verschijnen. . “Ze deden hun best om te voorkomen dat ik in de buurt van de camera’s kwam en hielden toezicht op mij.”Dat vertelde ze aan Sky News. “Ik denk dat het mij ervan weerhoudt iets te zeggen of te doen wat zij verwerpelijk vinden.” “Maar dat geeft op zichzelf al een slecht imago.”

“Helemaal onhandige poging”

Dit was het hoogste bezoek van een Chinese functionaris sinds 2017. Premier Anthony Albanese zei dinsdag dat de Australische autoriteiten… “Ze namen contact op met de Chinese ambassade om hun zorgen te uiten.” Na dit voorval. “Als je naar de beelden kijkt, is het eerlijk gezegd een heel onhandige poging van een paar mensen om zichzelf tussen de camera’s te plaatsen en waar Qing Li zat.”Dat zei hij op de nationale televisiezender ABC. “Australische functionarissen kwamen waar nodig tussenbeide om de Chinese functionarissen die op de persconferentie aanwezig waren, te vragen actie te ondernemen.”

De Australische journalist Qing Lei, die ruim drie jaar in China vastzat, werd in oktober 2023 vrijgelaten en kon terugkeren naar Australië. De voormalige presentator van de Chinese publieke omroep CGTN werd hiervoor achter gesloten deuren berecht ‘Staatsgeheimen onthullen in het buitenland’. Ze getuigde over de barre omstandigheden en de harde behandeling waarmee ze te maken kreeg tijdens haar gevangenschap. Deze kwestie heeft de betrekkingen tussen de twee landen lange tijd vergiftigd. Aan het einde van zijn bezoek aan Australië zei Li Qiang maandag dat de betrekkingen tussen Canberra en Peking goed waren “Op de goede weg, de weg van voortdurende verbetering en ontwikkeling.”.


” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >