Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bezorgdheid in Japan omdat het aantal sterfgevallen als gevolg van ‘vleesetende’ bacteriën toeneemt.

Bezorgdheid in Japan omdat het aantal sterfgevallen als gevolg van ‘vleesetende’ bacteriën toeneemt.

Gevallen van het Streptokokken Toxische Shock Syndroom (SCTS) hebben in Japan een recordhoogte bereikt. Op 2 juni 2024 had het Japanse ministerie van Volksgezondheid 977 gevallen geregistreerd CNN Maandag 17 juni. Tussen januari en maart stierven minstens 77 mensen aan deze bacteriële infectie.

SCTS, een zeldzame maar ernstige infectie, kan zich ontwikkelen wanneer bacteriën zich naar diepere weefsels en de bloedbaan verspreiden. De eerste symptomen zijn koorts, spierpijn en braken. Ernstiger symptomen, die fataal kunnen zijn voor de patiënt, doen zich voor wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan shock: arteriële hypotensie, zwelling en falen van veel organen, zoals onze Amerikaanse collega’s zeggen.

Risico op necrotiserende fasciitis

De meeste gevallen van SCTS worden veroorzaakt door groep A-streptokokkenbacteriën, waarbij deze laatste bij kinderen meestal koorts en keelpijn veroorzaken. In zeldzame gevallen kunnen bacteriën A invasief worden en ernstige ziekten veroorzaken, zoals toxische shock.

Deze bacterie kan ook necrotiserende fasciitis veroorzaken en tot verlies van ledematen leiden, vandaar de bijnaam ‘vleeseter’. Patiënten die zwak zijn, zijn volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention meestal te wijten aan andere ziekten, zoals kanker of diabetes. Maar in ongeveer de helft van de gevallen “Experts weten niet hoe de bacteriën het lichaam zijn binnengedrongen.”.

Volgens het algemene kanaal NHK De reden voor de toename van het aantal SCTS-gevallen is nog niet duidelijk vastgesteld. Professor Ken Kikuchi van de Tokyo Women’s Medical University sprak echter over een mogelijke verzwakking van het immuunsysteem bij mensen die Covid-19 hebben gehad.

Opheffingsmaatregelen tegen Covid-19

Details: Invasieve streptokokkeninfecties uit groep A zijn grotendeels onder controle gehouden door maatregelen ter bestrijding van COVID-19, waaronder het dragen van een masker en het houden van sociale afstand CNN. De toename van het aantal gevallen werd waargenomen nadat deze maatregelen waren versoepeld.

READ  Het Vaticaan was geschokt door het sociale protest van enkele van zijn werknemers

Ook in Groot-Brittannië neemt dit type infectie toe, waar zes kinderen onder de tien jaar zijn overleden. Sinds december 2022 hebben vijf Europese landen een toename van het aantal gevallen van invasieve streptokokken van groep A gemeld aan de Wereldgezondheidsorganisatie.