Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ursula von der Leyen wordt vastgehouden in de transitzone – vrijgelaten

Ursula von der Leyen wordt vastgehouden in de transitzone – vrijgelaten

Volgende commissie

Het materiaal is gereserveerd voor abonnees

Toen maandagavond een akkoord over de verdeling van sleutelposities in de Europese Unie naderde, eisten de leiders van de Europese Volkspartij dat de helft van het mandaat van de voorzitter van de Europese Raad aan hen zou worden gegeven, terwijl het andere deel naar de Europese Unie zou gaan. Socialistische Partij. Het definitieve besluit zal naar verwachting worden genomen tijdens de top op 27 en 28 juni.

Christen-democraat Ursula von der Leyen zal moeten wachten tot de volgende top, gepland voor 27-28 juni, officieel wordt bevestigd voor een tweede termijn van vijf jaar als hoofd van de Europese Commissie. Als de zevenentwintig op maandagavond na het diner geen formeel akkoord bereikten, was dat te danken aan de eetlust van de conservatieve premiers van de Europese Volkspartij, die beweerden dat het toekomstige hoofd van de Europese Raad van staatshoofden en regeringsleiders, die De socialist António Costa, voormalig premier van Portugal, zou slechts één ambtstermijn vervullen. Het duurt twee en een half jaar voordat zijn plaats wordt toegewezen aan een gouverneur, terwijl bekend is dat de zittende president altijd twee ambtstermijnen vervult. Deze wens om de socialisten af ​​te zetten deed de top ontsporen.

Het akkoord was echter zo dichtbij dat niemand zich verzette tegen de namen van toekomstige “topfunctionarissen” die werden voorgesteld door de eerste drie politieke families in het Europees Parlement: Ursula von der Leyen, Antonio Costa en de huidige liberaal Kaja Kallas. De Estse premier, namens het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Unie.

READ  Er werd een voorlopig akkoord bereikt om het schuldplafond te verhogen