Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Israëlisch legerdocument waarschuwt voor de plannen van Hamas om het land binnen te vallen en gijzelaars te nemen

Een Israëlisch legerdocument waarschuwt voor de plannen van Hamas om het land binnen te vallen en gijzelaars te nemen

Een document opgesteld door de Militaire Inlichtingendienst van de IDF, minder dan drie weken vóór 7 oktober, waarschuwde dat Hamas aan het trainen was voor een grootschalige invasie van Israël, waarbij massaal gijzelaars zouden worden genomen, aldus de openbare radio. Hij was, Geciteerd uit anonieme beveiligingsbronnen.

Het genegeerde document van 19 september schatte het aantal beoogde gijzelaars op tussen de 200 en 250. Bij de aanval van 7 oktober werden 251 gijzelaars gevangengenomen en 1.200 mensen gedood, de meesten van hen burgers.

Vervolgens publiceren andere Israëlische media soortgelijke informatie.

Het Nova Party-gebied waar honderden Israëli’s werden gedood en ontvoerd door Hamas-terroristen die op 7 oktober Israël infiltreerdenAri Leib Abrams/Flash 90

Het gedetailleerde document beschrijft een reeks oefeningen die zijn uitgevoerd door de elitetroepen van de Palestijnse terreurgroep, die zijn opgeleid om aanvallen uit te voeren op Israëlische steden en militaire locaties, inclusief de manier waarop soldaten en burgers gegijzeld moeten worden bij hun terugkeer naar Gaza en de omstandigheden waarin ze zouden gedood kunnen worden. Het document werd onder de aandacht gebracht van hoge inlichtingenfunctionarissen, althans die in de Gaza-sectie. Hoge regerings- en militaire functionarissen zeiden dat ze destijds geen waarschuwing hadden ontvangen over de geplande invasie. Het document voegt eraan toe dat het meest extreme scenario waar de Gaza-divisie zich vóór 7 oktober op had voorbereid, zou zijn dat tientallen terroristen op drie locaties de grens zouden oversteken – een veel kleiner aantal dan de geschatte 3.000 mensen die uiteindelijk Israël binnentrokken om de aanval te lanceren.