Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China wil een ruimtevaartuig van meerdere kilometers bouwen

Als het gaat om ruimteverkenning, ziet China het grote geheel. De wetenschappers van het land werken aan het project van een gigantisch ruimtevaartuig met een breedte van enkele kilometers.

Een groep onderzoekers gaat vijf jaar lang het ‘enorme schip’-project bestuderen, onder toezicht van de China National Natural Science Foundation. “Zo’n ruimtevaartuig is een belangrijke strategische ruimtevaartuitrusting voor toekomstig gebruik van ruimtebronnen, verkenning van de mysteries van het universum en langdurig onderhoud van de baan”, zei de stichting in een document dat door de krant werd gezien. Zuid-Chinese ochtendkrant.

Het modulaire voertuig zou te groot en te zwaar zijn om in één vlucht te lanceren. Dus de verschillende onderdelen van het schip moeten in de ruimte worden geassembleerd, nadat ze één voor één in een baan om de aarde zijn gebracht. Een echte uitdaging voor onderzoekers, die bij het ontwerp van het schip rekening zullen moeten houden met deze beperking. Ze zullen met name het gewicht van de verschillende onderdelen zoveel mogelijk moeten optimaliseren om het aantal uit te voeren lanceringen te verminderen. Dit project wordt geschat op 2,3 miljoen dollar, ofwel zo’n 2 miljoen euro.

China blijft dus fors investeren in zijn ruimteprogramma. In 2019 was het het eerste land dat op de andere kant van de maan landde. Afgelopen mei landde het eerste ruimtevaartuig van China Mars.

Tegelijkertijd blijft de Volksrepubliek haar Tiangong-ruimtestation ontwikkelen. De eerste bemande vlucht naar het station vond plaats in juni en twee eenheden moeten volgend jaar nog in een baan om de aarde worden gebracht. Als het klaar is, weegt dit Chinese station ongeveer een kwart van het International Space Station (ISS) Internationaal Ruimtestation.

READ  Intel vervormt de M1-chip opnieuw in een game-gerichte campagne