Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China registreert meer dan 5.000 nieuwe gevallen, het hoogste niveau in twee jaar

De afgelopen dagen zijn tientallen miljoenen inwoners van ’s werelds meest bevolkte land in quarantaine geplaatst in hun huizen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Dit is het hoogste aantal sinds de eerste epidemische golf begin 2020. China meldde op dinsdag 15 maart 5280 nieuwe gevallen van Covid-19 in de afgelopen 24 uur. Het land, waar eind 2019 het SARS-CoV-2-virus werd ontdekt, kon de epidemie op zijn grondgebied uitroeien door strikte inperkingsmaatregelen te nemen, maar de Omicron-variant heeft de afgelopen maanden geleid tot het ontstaan ​​van veel epidemieën brandpunten.

De afgelopen dagen zijn tientallen miljoenen inwoners van ’s werelds meest bevolkte land in quarantaine geplaatst in hun huizen, met name in de zuidelijke stad Shenzhen, aan de poorten van Hong Kong. Deze maatregelen hebben geleid tot de sluiting van veel fabrieken, waaronder die van de Taiwanese reus Foxconn, de belangrijkste leverancier van Apple, in grote steden met 17 miljoen inwoners.

De cijfers van dinsdag werden grotendeels beïnvloed door verliezen in de provincie Jilin, die grenst aan Noord-Korea. Alleen al in dit gebied zijn meer dan 3.000 besmettingen geregistreerd. Als deze cijfers bescheiden blijven in vergelijking met de budgetten die elders in de wereld zijn geregistreerd, zijn ze hoog voor China, dat sinds het begin van de epidemie slechts ongeveer 120.000 gevallen van het Covid-19-virus heeft geregistreerd.

READ  Premier hekelt "volledige stopzetting van Frankrijk"