Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Russische demonstrant onderbreekt tv-nieuws… Olie zakt onder $ 100…

21.35 uur: Israël staat niet toe dat het sancties tegen Rusland ‘omzeilt’

Israël, dat zich niet bij de westerse sancties tegen Rusland heeft aangesloten nadat het Oekraïne was binnengevallen, heeft maandag gezworen Moskou en zijn oligarchen, het hoofd van de Israëlische diplomatie, niet toe te staan ​​er “omheen” te komen.

Het hoofd van de Israëlische diplomatie, Yasser Lapid, kondigde tijdens een bezoek aan Slowakije aan dat “Israël geen manier zal zijn om de sancties te omzeilen die de Verenigde Staten en andere westerse landen aan Rusland hebben opgelegd.”

De Israëlische diplomatieke woordvoerder Lior Hayat zei dat de Israëlische regering begin maart een speciale commissie heeft gevormd onder leiding van een hoge functionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken om de “Israëlische reactie op deze sancties” te sturen, zonder te specificeren of die commissie sindsdien aanbevelingen heeft gedaan.

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft maandag meer dan een uur telefonisch gesproken met de Russische president Vladimir Poetin, die hij tien dagen geleden in Moskou ontmoette, volgens een hoge Israëlische functionaris. De functionaris voegde eraan toe dat hij maandag ook een ontmoeting had met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

READ  Le puissant cycloon tropische Batsirai touche Madagascar, selon un météorologiste