Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland kreeg de garanties die het wilde van de Verenigde Staten

Rusland bevestigde dinsdag dat het een garantie van Washington had gekregen dat de sancties die het tegen Oekraïne richt, geen verband zullen houden met zijn samenwerking met Teheran, in wat een obstakel lijkt weg te nemen om de nucleaire deal met Iran nieuw leven in te blazen.

Wij hebben schriftelijke garanties verkregen. Het was opgenomen in overeenkomsten om het gezamenlijke alomvattende actieplan voor het nucleaire programma van Iran opnieuw te lancerenDat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov, samen met zijn Iraanse ambtgenoot Hossein Amir Abdollahian. Volgens hem is de toekomstige Russisch-Iraanse nucleaire samenwerking gegarandeerd”,Vooral in relatie tot het beeld, de kerncentrale van Bushehr“.

Moskou werd beschuldigd van het belemmeren van de onderhandelingen

Moskou werd ervan beschuldigd de nucleaire onderhandelingen met Iran te willen dwarsbomen nadat het op 5 maart de Amerikaanse garanties had geëist dat zijn toekomstige samenwerking met Iran op het gebied van civiele kernenergie niet zou worden aangetast door de sancties die waren opgelegd naar aanleiding van de Russische aanval op Oekraïne. “Amerikanen proberen elke dag te zeggen dat we de (nucleaire) deal met Iran blokkeren, maar dit is een leugenSergey Lavrov zei:De deal is niet definitief goedgekeurd in verschillende hoofdsteden, maar de Russische hoofdstad Moskou is daar niet een van“.

Volgens hem zijn we nu inhuisuitbreidingHoewel een compromis de afgelopen weken meermaals op handen leek te zijn. Er worden doortastende inspanningen geleverd om het akkoord van 2015 tussen enerzijds Iran en anderzijds de Verenigde Staten, China, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Duitsland te redden. Het ging erom te voorkomen dat Iran de atoombom zou verwerven, een bedoeling die dit land lang heeft ontkend, door het het recht te geven op civiele kernenergie.

READ  Mexico vraagt ​​om vergeving van de Maya's

Hij had de opheffing van internationale economische sancties tegen Teheran toegestaan ​​in ruil voor strenge beperkingen op zijn nucleaire programma. Maar de Verenigde Staten trokken zich er in 2018 uit terug onder het bestuur van Donald Trump en herstelden de strafmaatregelen die de Iraanse economie verstikken. Als reactie daarop heeft Teheran zich grotendeels bevrijd van beperkingen op zijn nucleaire activiteiten. Eenmaal in het Witte Huis wilde Democraat Joe Biden terugkomen op de deal, maar indirecte onderhandelingen waren moeilijk.


zie ook – Iraans nucleair: de bal ligt volgens de Verenigde Staten in het kamp van Teheran en Moskou