Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China is klaar om de asteroïde weg te verplaatsen om de aarde tegen een botsing te beschermen

China is klaar om de asteroïde weg te verplaatsen om de aarde tegen een botsing te beschermen

Hoewel de inslag van een asteroïde op de aarde een van de terugkerende thema’s in de bioscoop is, blijft het toch realistisch genoeg om regeringen ertoe aan te zetten mogelijke oplossingen te overwegen in geval van dreiging. Dit is vooral het geval in China, dat zichzelf een taak heeft opgelegd die het waard is een filmscript te schrijven.

Het is geen bioscoop. Binnen een paar jaar is China van plan zijn eerste verdedigingstest uit te voeren, bestaande uit het observeren van een asteroïde die zich in de buurt van de aarde bevindt en deze vervolgens uit zijn baan verwijderen. De Verenigde Staten zijn tot nu toe het enige land dat dit soort experimenten heeft uitgevoerd.

Ter herinnering: een object dat zich in de buurt van de aarde bevindt, is een asteroïde waarvan de baan rond de zon er mogelijk toe zou kunnen leiden dat het object dichtbij de aarde passeert, met alle risico’s van dien. De Chinese autoriteiten zullen proberen een van hen te bestuderen voordat deze ermee in botsing komt, om van zijn baan af te wijken en zo elk potentieel gevaar van een botsing met de aarde te vermijden, volgens wat werd gerapporteerd door het New China News Agency (Xinhua). Planetaire samenleving.

In het licht van de dreiging die uitgaat van de naderende NEO’s, is het de bedoeling om deze hemellichamen te bestuderen voordat ze van koers veranderen. In dit geval zal China zich richten op het object 2015 XF261, een asteroïde in de buurt van de aarde met een diameter van ongeveer 30 meter. Deze missie mag echter niet vóór 2030 gelanceerd worden.

READ  Het is officieel, Ubisoft gaat nieuwe versies van Assassin's Creed maken en wil "mensen verrassen" | X-Box

De aarde beschermen… en het zonnestelsel beter begrijpen

Want voor deze naar verwachting complexe opgave zijn meerdere jaren voorbereiding nodig. Het is de bedoeling dat het observatieruimtevaartuig de beoogde asteroïde zal bereiken om daar gedurende enkele maanden observaties uit te voeren, alvorens een botsingstest met hoge snelheid uit te voeren om deze uit zijn baan te halen.

veel van SensorenSensoren Het zal het mogelijk maken om de oorsprong van de asteroïde en zijn dynamische evolutie te bestuderen. We zullen dus de grootte, vorm, samenstelling en vorm ervan onderzoeken Thermische stralenThermische stralen En bestaan MateriaalMateriaal vluchtig. Al deze metingen zullen helpen om de vorming en evolutie ervan beter te begrijpen. Daarom kan dit ook aanwijzingen opleveren om de oorsprong en evolutie van organismen beter te begrijpen ZonnestelselZonnestelsel.

Geestelijk gezien is dit initiatief een herinnering aan de missie PijlPijl (Dubbele asteroïde-omleidingstest) NASANASA. Zo hebben de Amerikanen in 2022 een asteroïde afgebogen die waarschijnlijk op de aarde zal botsen. De inslag veranderde vervolgens het pad van de kleine asteroïde Demorphos dramatisch. Het feit dat de 2015 XF261 kleiner is dan Dimorphos maakt het bestuderen ervan nog interessanter.

China identificeert al jaren alle objecten in de buurt van de aarde en heeft zelfs gezegd open te staan ​​voor internationale samenwerking op dit gebied.