Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google Maps: Na 5 jaar Android profiteren iOS-smartphones nu van deze basisfunctionaliteit

Google Maps: Na 5 jaar Android profiteren iOS-smartphones nu van deze basisfunctionaliteit

Het is nu een gebruikelijke uitdrukking geworden wanneer er een nieuwe functie wordt aangekondigd voor een iOS-apparaat: “We hebben deze al vijf jaar op Android.” Het komt voor dat dit kleine tabblad enigszins te veel wordt gebruikt, maar in dit specifieke geval moeten we toegeven dat het behoorlijk voldoende zal zijn. Na vijf jaar Android biedt Google Maps iOS-gebruikers eindelijk een snelheidsmeterfunctie op smartphones van het merk Apple.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder

Ten eerste Het werd opgemerkt door een gebruiker op Reddit, vervolgens door TechCrunch De snelheidsmeterfunctie is zojuist bevestigd door Google voor iOS en CarPlay. Het wordt momenteel wereldwijd uitgerold en is toegankelijk via Instellingen via het tabblad Rijopties. Zodra de instelling is ingeschakeld, wordt de snelheidsmeter tijdens het rijden als een pictogram in de benedenhoek van de app weergegeven.

Snelheidsindicator, meer niet

Dit is een uitstekende indicator als je een hele hoge snelheid bereikt, want in dit geval verandert de meter van kleur om aan te geven dat het nodig is om je voet van het gaspedaal te halen. Google voegt ook een kleine hint toe: deze snelheidsmeter heeft in de eerste plaats een informatief doel, waarbij wordt erkend dat het beter is om te vertrouwen op de ingebouwde snelheidsmeter van de auto om een ​​nauwkeurige bevestiging te krijgen van de rijsnelheid op het moment T.

Als deze optie u stoort, kunt u eenvoudig op het pictogram klikken om het te verbergen. Om de gebruiker tijdens het rijden een beter zicht te geven, zou dit het leidende principe van Google Maps moeten zijn: we herinneren ons dat het bedrijf gisteren aankondigde dat het probeerde advertenties van het “pop-up”-type op Google Maps te integreren, waardoor echte vragen over de afleiding en het gevaar dat uit een dergelijke praktijk voortvloeit.

Advertentie Uw inhoud gaat hieronder verder