Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China: Evergrande nadert wanbetaling na het niet betalen van obligatiecoupons – 07/12/2021 20:46 p.m.

China: Evergrande bijna in gebreke na het niet betalen van obligatiecoupons

China: Evergrande bijna in gebreke na het niet betalen van obligatiecoupons

door Claire Jim, Scott Murdoch en Andrew Galbraith

HONG KONG/SHANGHAI (Reuters) – Evergrande is er niet in geslaagd zijn obligatiecouponbetalingen na te komen na het verstrijken van een aflossingsvrije periode van een maand, vertelden bronnen die bekend zijn met de zaak dinsdag aan Reuters, waardoor de Chinese vastgoedgigant in gebreke bleef.

Een bron zei dat de groep ongeveer $ 82,5 miljoen (73,3 miljoen euro) zou betalen aan het einde van een aflossingsvrije periode van 30 dagen, maar dinsdag hebben geen obligatiehouders een betaling ontvangen.

Vier andere obligatiehouders bevestigden dat ze de betalingen niet hadden ontvangen.

“De enorme omvang van de rentebetalingen … maakte deze (hypothetische) situatie onvermijdelijk”, zei een van de obligatiehouders, die vroeg om niet geïdentificeerd te worden.

Evergrande reageerde niet op een verzoek van Reuters om commentaar.

Evergrande is de toonaangevende vastgoedontwikkelaar in China, met meer dan 1.300 vastgoedprojecten in het land. Maar met $ 300 miljard aan schulden bevindt hij zich nu in het centrum van een vastgoedcrisis die dit jaar al tientallen kleinere bedrijven heeft overspoeld.

Peking heeft herhaaldelijk gezegd dat de problemen van Evergrande onder controle kunnen worden gebracht. De maatregelen die zijn genomen om de liquiditeit in de banksector te vergroten en de inspanningen van de groep om haar schulden te verminderen, stellen wereldwijde beleggers al geruime tijd gerust.

Maar Evergrande kondigde vrijdag aan dat het niet genoeg geld kon garanderen om de schulden te betalen, wat de Chinese autoriteiten ertoe bracht het hoofd van de groep te ontbieden.

READ  Pensioenspaarplan: hoe eruit te komen

Naast de crisis zal Kaisa Group Holdings volgens een bron de deadline van dinsdag niet kunnen halen om haar buitenlandse schuld van 400 miljoen dollar terug te betalen.

Kaisa, die in 2015 de eerste Chinese ontwikkelaar werd die in gebreke bleef bij een offshore-obligatie, weigerde commentaar te geven.

(Rapportage door Claire Jim en Scott Murdoch in Hong Kong, Karen Stroecker in Londen en Andrew Galbraith in Shanghai; Franse versie door Laetitia Volga, redactie door Nicholas Delam)